Prefectul a făcut pe plac partidului! Dar...

Prefectul a făcut pe plac partidului! Dar...

Ştirea zilei a venit astăzi de la Prefectură. Între 2 raportări pe Covid, prefectul Marian Stoica s-a trezit cu ditamai „ordinu’” de la partid şi pe „nemestecate” a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de  expirarea duratei normale a acestuia a mandatului consilierului judeţean Vasile Iliuţă. Pe cale de consecinţă, Iliuţă va trebui să elibereze şi biroul de preşedinte al Consiliului Judeţean.

ordin

Pus politic în funcţie de tandemul Drăgulin – Filipescu, prefectul s-a străduit astfel să facă pe plac partidului doar că şi-a bătut cam vreo 2 cuie în talpă. Problema e să nu-i producă răni!

În motivarea sa, generalul în rezervă a invocat dispoziţiile art. 8 alin (2) din Legea 14 / 2003 privind partidele politice, republicată, modificată şi completată: „Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Dar, surpriză! Prin adresa 523 / 31.07.2020, înregistrată la Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi sub nr. 5.304 / 31.07.2020 (se vede mai jos!), PSD Călăraşi susţine negru pe alb că „domnul Vasile Iliuţă preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi nu este membru al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi”. Domnule prefect, n-ar fi trebuit mai întâi să „consultaţi” PSD Călăraşi ca să fiţi siguri că Ordinul emis de dvs. este corect întocmit? Nasol, dar…

De asemenea, acelaşi onorabil domn prefect (pensionar de lux dar şi salariat la stat, că deh, aşa le stă bine liberalilor obedienţi) mai face trimitere şi la prevederile art. 204, alin (2), lit. j din OUG 57 / 2019 „Calitatea de consilier local, respectiv de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul – pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărui listă a fost ales”. Poate o fi apărut ceva în plus între timp, dar din câte ştiu, Vasile Iliuţă încă se mai contrează cu PNL prin instanţă şi prin urmare nu cred că există vreo sentinţă judecătorească în acest sens.

Făcându-vă datoria faţă de partid şi şefii acestuia care v-au cocoţat în vârful Prefecturii, aţi cam încălcat legile, domnule prefect. Şi astfel de „fapte” sunt sancţionate de Codul Penal în vigoare.

Sper să treceţi cu bine şi peste această „provocare”!

adresapsdprefectura