Un nou Ordin pentru „răpunerea” lui Iliuţă!

Un nou Ordin pentru „răpunerea” lui Iliuţă!

Miercuri a fost o zi extrem de încinsă la vârful Consiliului Judeţean Călăraşi. Fostul preşedinte, Vasile Iliuţă a reuşit să obţină în instanţă suspendarea Ordinului prefectului nr. 240 / 31.07.2020 în baza căruia s-a constatat pierderea calităţii de consilier judeţean şi implicit a funcţiei de lider al CJ. Un Ordin emis atunci, de fapt, în baza unor supoziţii şi nu a unor evidenţe.

Cu certificatul de grefă în mână, Iliuţă s-a prezentat la fostul său loc de muncă, preluându-şi atribuţiile deţinute în mod abuziv de vicepreşedintele Valentin Barbu din 3 august şi până ieri.

De partea cealaltă, „învinşii” n-au mai avut timp să digere eşecul suferit în faţa instanţei. Prefectul s-a pus din nou în slujba partidului şi a emis la scurt timp Ordinul 439 / 23.09.2020 prin care a constatat, din nou, că Vasile Iliuţă şi-a pierdut mandatul de consilier judeţean. Stoica „s-a grăbit” şi de data asta, neaşteptând finalizarea procesului cu Iliuţă, adică anularea sau nu a primului Ordin emis pe 31 iulie. Juriştii invocă în acest sens prevederile art. 14 alin (5) şi (6) din Legea 14 / 2004 a contenciosului administrativ, actualizată. „(5) În ipoteza în care se emite un nou act administrativ cu același conținut ca și cel suspendat de către instanță, acesta este suspendat de drept. În acest caz nu este obligatorie plângerea prealabilă. (6) Nu pot fi formulate mai multe cereri de suspendare succesive pentru aceleași motive.”

În mod normal, de data asta Stoica chiar a nimerit-o pentru că Vasile Iliuţă s-a înscris într-un alt partid, în speţă PSD, pe 18 august, dar asta-i o altă mâncare de peşte.

Slavă Domnului că măcar ieri după-amiază, Iliuţă a convocat în şedinţă extraordinară de îndată Consiliul Judeţean în urma căreia au fost adoptate toate Proiectele de Hotărâre care au dat atâta bătaie de cap lui Barbu. Şi mă refer în primul rând la PH-ul privind rectificarea bugetului judeţului, asigurându-se astfel fondurile necesare pentru plata salariilor angajaţilor de la DGASPC. Şi chestiunea legată de transportul elevilor a fost rezolvată.

Dar dacă tot a emis Ordinul, în mod normal prefectul va trebui să constatate că şi şedinţa de îndată de miercuri a fost nelegală şi pe cale de consecinţă cele 7 PH-uri care nu mai suportă amânare, rămân în continuare neadoptate. Nu?

Pe de altă parte, „intrarea în vigoare” a noului Ordin 439 / 23.09.2020 anulează definitiv prevederile Dispoziţiei 193 din 27 iunie 2016 asta dacă n-a făcut-o între timp Vasile Iliuţă. Cu alte cuvinte, nici Marian Dinulescu şi nici Valentin Barbu, ambii vicepreşedinţi, nu mai pot exercita atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean în numele acestuia. Pentru că de-acum preşedintele, adică, Vasile Iliuţă „nu absentează” ci pur şi simplu şi-a pierdut mandatul de consilier judeţean odată cu înscrierea în PSD pe 18 august, potrivit Hotărârii nr. 21 / 18.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 12, invocată şi de prefect în preambulului Ordinului emis pe 23 septembrie. Deci, dl Barbu „a revenit” miercuri la locul său de vicepreşedinte. Iar Consiliul Judeţean nu mai are preşedinte! Repet, dacă acest ultim Ordin nu contravine prevederilor art. 14 ali (5) şi (6) ale Legii contenciosului administrativ.

Altfel, miercuri, imediat după preluarea atribuţiilor, Iliuţă a procedat la înlocuirea lui Emil Muşat din funcţia de secretar general, odată cu anularea detaşării sale de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate precum şi la anularea Dispoziţiei de numire în funcţia de director a DGASPC a Doiniţei Nicolae, emisă de Barbu în urmă cu câteva săptămâni. Şi managera interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, dr. Mihaela Vintilă a fost destituită în locul său fiind numit Cristi Bogdan Mihai.

Surse aprpoiate preşedintelui Iliuţă susţin că celor doi vicepreşedinţi li s-au retras toate atribuţiile inclusiv maşinile de serviciu.

Acum, cea mai mare „grijă” a conducerii Prefecturii este ca Iliuţă să intre cât mai repede în posesia Ordinului 439 / 23.09.2020. Dacă n-ar fi de râs, ar fi sigur de plâns!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.