M. Ciolacu: Majorăm cu 10% salariu minim general, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, aşa cum am promis

M. Ciolacu: Majorăm cu 10% salariu minim general, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, aşa cum am promis

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, creşterea cu 10% a salariului minim, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, şi a precizat, totodată, că se renunţă la eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară, acestea urmând să rămână ca până în prezent.

"Astăzi majorăm cu 10% salariu minim general, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, aşa cum am promis pentru a proteja veniturile salariaţilor din România. Acest Guvern nu va renunţa la prioritatea de a creşte salariul minim şi ne dorim să există o altă treaptă de creştere în anul 2024 pe care o vom discuta evident cu partenerii sociali", a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Ciolacu adăugat că a decis retragerea de pe ordinea de zi a ordonanţei care elimină excepţiile de la plata CASS în cazul salariilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară.

Mai multe detalii aici https://www.agerpres.ro/politica/2023/09/28/video-ciolacu-salariul-minim-majorat-cu-10-salariile-din-constructii-agricultura-alimentara-exceptate-de-la-plata-cass--1176996

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.