Guvernul a decis operaţionalizarea Comitetului pentru finanţe publice locale

Guvernul a decis operaţionalizarea Comitetului pentru finanţe publice locale

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, o Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 595/2007 privind funcţionarea şi atribuţiile Comitetului pentru finanţe publice locale.

"Această decizie are rolul de a operaţionaliza Comitetul pentru finanţe publice locale, având în vedere solicitările structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi faptul că toate actele normative cu impact economic, financiar şi fiscal asupra activităţii administraţiei publice locale trebuie avizate de acest comitet", a menţionat ministrul Cseke Attila.

Astfel, actul normativ stabileşte, printre atribuţiile Comitetului, analizarea modului de aplicare a prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi formularea de recomandări pentru modificarea sau completarea legii.

De asemenea, se modifică modalitatea de desemnare a reprezentanţilor structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale întrucât acestea au moduri de organizare şi atribuţii diferite ale organelor de conducere, conform statutelor proprii.

"Totodată, se modifică modalitatea de constituire a Comitetului, prin prezenţa a două treimi din numărul membrilor în funcţie, şi se prevede posibilitatea de a lua hotărâri cu majoritate simplă întrucât, până acum, acestea erau luate prin consensul tuturor membrilor, ceea ce a condus la un blocaj în luarea deciziilor" - a mai precizat ministrul dezvoltării.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.