Nicolae Dragu (PSD) și Liviu Coman (PMP), aleși viceprimari ai municipiului Călărași

Nicolae Dragu (PSD) și Liviu Coman (PMP), aleși viceprimari ai municipiului Călărași

Astăzi la prânz a avut loc prima ședință extraordinară de plen a noului Consiliu Local pe ordinea de zi figurând și Proiectele de hotărâre privind alegerea celor doi viceprimari.

PSD, 9 mandate obținute în urma alegerilor locale din 27 septembrie a reușit să-l impună ca viceprimar pe Nicolae Dragu care a obținut finalmente 11 voturi, ultimele două provenind de la cei doi consilieri PMP. Din acest motiv, cel de-al doilea viceprimar ales este Liviu Coman (PMP), ambii reușind să se impună în fața lui Andrei Niță (total 9 voturi), liberalul fiind susținut pe lângă colegii săi (6 voturi) și de cei doi consilieri de PRO România și unul de la USR.

“Doresc să mulțumesc tuturor călărășenilor care au făcut ca prin votul acordat să fac parte din Consiliul Local. Așadar, după cum am promis voi face tot ce este posibil pentru a le valorifica votul exclusiv în binele comunității, demersul de astăzi finalizat cu alegerea mea ca Viceprimar al Municipiului fiind un prim pas în acest sens. Doresc să-i asigur că îmi voi desfășoară activitatea în spirit de echipă și voi pune la dispoziția demnității funcției întreaga mea experiență profesională și managerială în scopul dezvoltării municipiului nostru ca un oraș funcțional, modern, curat, civilizat demn de o reședință de județ de nivel secol 21. Consider că este timpul să pornim la treabă, să lăsăm deoparte rivalitățile politice, și resentimentele și invit toți colegii de Consiliu Local ca alături de primarul ales să ne desfășurăm activitatea într-o relație corectă instituțională, profesională și să punem toți umărul la ridicarea Călărașiului din condiția de oraș de provincie în care se regăsește astăzi.” a scris ulterior pe pagina personală de Facebook, noul viceprimar, Liviu Coman.

Și președinte PMP Călărași, Simona Vlădica a salutat reușita colegului său postând pe Facebook mesajul următor “Iată că prima zi de campanie pentru alegerile parlamentare din 06 decembrie 2020 debutează cu o frumoasă victorie pentru PMP Calarasi.

În data de 6 noiembrie 2020, a avut loc ședința Consiliului Local al Municipiului Călărași pentru alegerea celor doi Viceprimari.

Vă anunț cu bucurie că am reușit să avem un Viceprimar PMP la cea mai importantă Primărie din județul Călărași! PMP Călărași are Viceprimar în Municipiul reședintă de județ în persoana colegului meu, domnul Liviu Coman - Președintele Oragnizației PMP a Municipiului Călărași.

Mulțumim încă o dată alegătorilor PMP din Municipiul Călărași, dar și alegătorilor PMP din întreg județul Călărași! Continuăm împreună, mai puternici, cu oameni serioși, implicați și dedicați intereselor cetățenilor din Călărași.”

Liberalii, în schimb, au rămas dezamăgiți de votul exprimat de colegii lor de la PMP, de unde smulseseră promisiunea că vor forma un pol al opoziției alături de PRO România și USR, subliniind printr-un mesaj postat tot pe Facebook că “Alianța PMP-PSD a fost consfințită, astăzi, prin votul acordat în Consiliul Local Călărași”

“Partidul Național Liberal – Filiala Călărași va face o opoziție constructivă în Consiliul Local Călărași, după ce vineri, 6 noiembrie, Partidul Mișcarea Populară a coalizat cu PSD, nominalizând cei doi viceprimari din partea celor două partide, încălcând, astfel, dorințele exprimate public de către liderii centrali, atât de către președintele PNL, premierul Ludovic Orban, cât și de către președintele PMP, Eugen Tomac, pentru realizarea de alianțe în consiliile locale.

Consilierii locali PNL vor promova, în următorii patru ani, proiectele pentru dezvoltarea orașului, și nu vor neglija cele 11.000 de voturi de dreapta acordate de călărășeni pe 27 septembrie. Consilierii locali PNL se vor asigura de faptul că toate proiectele de dezvoltare durabilă ale fostei administrații liberale vor fi continuate și vor aduce în atenția publică orice derapaj al majorității PMP-PSD de la nivelul municipiului Călărași.“ se mai arată în postarea liberalilor de pe pagina de Facebook a filialei județene.

În altă ordine de idei, încă dinaintea desfășurării ședinței, liberalul, Dragoș Coman, și-a dat demisia din calitatea de consilier local, optând în continuare pentru funcția de secretar de stat în cadrul MTS. În locul său va urca Mariana Luca (locul 10 pe lista de candidați PNL).

Tot astăzi au depus jurământul de consilier local, Georgiana Enache (PNL) care va activa în cadrul Consiliului Local în locul defunctului, Dan Drăgulin, Marius Sbârcea, Stelian Aldea și Săndina Georgescu (toți PSD) care i-au înlocuit pe Vasile Iliuță, Marius Dulce și respectiv Nicușor Cionoiu.