Călărași / Au fost validate mandatele de consilieri locali

Călărași / Au fost validate mandatele de consilieri locali

Judecătoria Călărași a validat miercuri mandatele de consilieri locali, în cadrul Consiliului Local al municipiului Călărași.

Potrivit rezultatelor din 27 septembrie, PSD a obținut 9 mandate, PNL, 7, PRO România și PMP câte 2 și USR, un mandat.

Partidul Social Democrat se va baza în noul Consiliu Local pe: Nicolae Dragu (desemnat de partid să ocupe și una din funcțiile de viceprimar), Liviu Mușat, Gheorghe Stoian, Iuliana Raiu, Florian Dinu și Carmen Filimon. De pe lista PSD au fost invalidate 3 mandate. E vorba de cel al lui Marius Dulce care a devenit primar al municipiului, al lui Vasile Iliuță care a câștigat președinția Consiliului Județean și de cel al lui Nicușor Cionoiu. Pe locurile celor menționați mai sus vor “urca”, foarte probabil, Marius Sbârcea (locul 10 pe lista de propuneri a partidului), Stelian Aldea (locul 11) și Săndina Georgescu (locul 12).

Mandatele Partidului Național Liberal îi vizează pe: Viorel Ivanciu, Dragoș Coman (foarte probabil se va retrage din Consiliul Local întrucât mandatul este incompatibil cu funcția de secretar de stat în cadrul MTS pe care o deține!), Camelia Croitoru, Cătălin Marius Călin, Mircea Buzea și Andrei Niță. A fost invalidat mandatul lui Dan Drăgulin. Locul său ar fi trebuit să fie ocupat de Alin Ceacărăscu (locul 8 pe lista partidului) însă acesta nu va intra în Consiliu Local fiind incompatibil cu funcția pe care o ocupă în cadrul Cancelariei Prefectului. În astfel de condiții, ar urma să fie validat mandatul Georgianei Enache (locul 9 pe listă).

Cele două mandate ale PRO România vor fi deținute de Alexandru Chiriță (candidatul partidului la funcția de primar) și ocupoantul locului 2 pe lista de candidați a partidului, Vlad Sârzea.

Partidul Mișcarea Populară va fi reprezentat în viitorul Consiliu Local de Liviu Coman (candidatul partidului pentru funcția de primar) și Toni Buzoianu.

Singurul mandat de consilier local al USR va fi deținut de Costin Mirescu.