V. Iliuţă, despre reabilitarea sediului Prefecturii: Se va face cu resurse proprii

V. Iliuţă, despre reabilitarea sediului Prefecturii: Se va face cu resurse proprii

Reabilitarea sediului Prefecturii va fi realizată până la urmă cu resurse proprii, a declarat joia trecută preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. Afirmaţiile sale au fost făcute în contextul blocării contractului de finanţare a lucrărilor la Comisia Tehnico Economică a Ministerului Dezvoltării în urma adresei transmisă, la ]nceputul lunii iunie, CNI de către prefectul judeţului, Valentin Barbu prin care reclama situaţia juridică ambiguă a fostului palat administrativ. În opinia sa, imobilul ar fi administrat de Prefectura Călăraşi, având ca ordonator principal Ministerul Afacerilor Interne şi nu Consiliul Judeţean Călăraşi.

„Contractul de finanţare a lucrărilor a fost semnat. Proiectul Tehnic a fost depus la CJ urmează să dăm ordinul de predare al amplasamentului şi de începere a lucrărilor. Cred că acest lucru se va realiza până la sfârşitul lunii. Trebuie să luăm legătura cu constructorul ca să-i predăm amplasamentul.”, a declarat Iliuţă care a continuat „Faptul că prefectul contestă transferul administrării la noi, din acel moment „Juridicul” de la CNI a decis retragerea dosarului din Comisia Tehnico – Economică. Singura sursa de finanţare este bugetul Judeţului Călăraşi. Vom găsi sursele necesare ca să putem finanţa lucrările din bugetul CJ Călăraşi, printr-un împrumut viitor.”

Iliuţă a reluat tirul împotriva prefectului Barbu, fostul său rival din competiţia pentru şefia CJ, la localele din septembrie 2020, pe care l-a catalogat ca fiind „nepriceput”. „Tot ce face domnia sa, în condiţiile în care a atacat 80% din HCJ şi dispoziţiile preşedintelui CJ face ori că e politic, ori că e nepriceput. S-a dus pe funcţie ca un nepriceput. Asta-i constatarea mea: un nepriceput!”, a conchis şeful CJ Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.