V. Iliuță: Vă dau ca termen de finalizare sfârșitul lunii septembrie

V. Iliuță: Vă dau ca termen de finalizare sfârșitul lunii septembrie

Lucrările de reparații pe strada Varianta Nord se vor finaliza la sfârșitul lunii septembrie, susține Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean. “Vă dau ca termen de finalizare, sfârșitul lunii septembrie. Lucrările de reparații implică frezare, aplicare geotextil și asfalt.”, a afirmat joi în cadrul unei conferințe de presă președintele Vasile Iliuță.

Varianta Nord sau Centura Călăraşiului va fi reabilitată de Consiliul Judeţean Călăraşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi. În acest sens, în cursul lunii mai a fost adoptată Hotărârea CJ privind aprobarea Acordului de colaborare între Judeţul Călăraşi și Municipiul Călărași în vederea realizarii obiectivului de investiții “Reparatii capitale cu îmbrăcăminți bituminoase ușoare Varianta Nord (Centura Călărași) - în lungime totală de 2,864 km”.

„Prin asfaltarea Variantei Nord (Centura) în lungime totală de 2,864 km se urmărește decongestionarea zonelor aglomerate din municipiul Călărași și va facilita transportul în condiţii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporită şi o durată de deplasare mai redusă a participanţilor la trafic din zonele implicate în proiect atât între localităţile situate pe traseele respective, precum şi către instituţiile şcolare, de sănătate, instituţiile publice şi locurile de muncă ale cetăţenilor din localităţile tranzitate de sectorul de drum supus reparațiilor.”, susțin reprezentanții Consiliului Județean.

Amplasamentul va începe de la intersecția cu Drumul judetean 306 A (sens giratoriu) până la intersecţia acces Saint Gobain, în suprafaţă totală de 20.300 mp.

Valoarea totală estimată a investiţiei e de 1.449.238,79 lei, la care se adaugă T.V.A., conform Devizului General, din care suma de 320.000 lei, la care se adaugă T.V.A. va fi asigurată de Primăria Municipiului Călăraşi iar suma de 1.129.238,79 lei, la care se adaugă T.V.A. revine Judeţului Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.