M. Beștea: Ne dorim ca aceste investiții să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor medicale

M. Beștea: Ne dorim ca aceste investiții să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor medicale

Săptămâna trecută au fost semnate cele două contracte cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), parte integrantă a proiectului "Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian".

Prezent la acest eveniment, vicepreședintele Mihăiță Beștea susține, prin intermediul unui mesaj transmis pe o rețea de socializare că “Problema infecțiilor nosocomiale în spitale reprezintă un subiect îngrijorător! Aceste infecții pot afecta grav starea de sănătate a pacienților deja slăbiți de afecțiunile pentru care au fost spitalizați. În acest context alarmant, în cadrul Consiliului Județean Călărași, au fost luate măsuri ferme pentru a combate riscul infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian. Nu vom permite ca pacienții să fie expuși unui asemenea risc în timpul internării lor în spital. De aceea, săptămâna trecută, la sediul Consiliului Județean Călărași, am participat la semnarea a două contracte vitale pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian, contracte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primul contract cu o valoare de 2.276.580 lei fără TVA, va asigura furnizarea de echipamente și mobilier medical auxiliar izolator. Acest proiect își propune creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului, contribuind la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale. Prin cel de-al doilea contract semnat, spitalul va primi echipamente necesare pentru blocul operator, pentru buna desfășurare a intervențiilor chirurgicale și îmbunătățirea serviciilor medicale oferite. Valoarea totală a echipamentelor care vor fi furnizate prin acest contract este de 3.198.908 lei fără TVA.

Ambele contracte sunt parte integrantă a proiectului "Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian".

Ne dorim ca aceste investiții să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru toți locuitorii județului nostru și să elimine riscul contactării unei infecții nosocomiale în timpul spitalizării.”

Prin semnarea contractului cu INTEGRA MEDICAL BUSINESS SRL se va asigura furnizarea de echipamente și mobilier medical auxiliar izolator. Proiectul are ca obiectiv creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale. Valoarea totală a contractului de furnizare este de 2.276.580 lei fără TVA.

Prin contractul semnat cu KRAL MEDICAL SOLUTIONS SRL și Asociații vor fi furnizate echipamente pentru blocul operator. Valoarea totală a echipamentelor care vor fi furnizate prin acest contract este de 3.198.908 lei fără TVA.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.