Consilierii judeţeni, convocaţi marţi în şedinţă extraordinară de îndată. Pentru a 4-a oară!

Consilierii judeţeni, convocaţi marţi în şedinţă extraordinară de îndată. Pentru a 4-a oară!

După 3 tentative eşuate (lipsă cvorum), Valentin Barbu mai face o încercare. Vicepreşedintele care semnează pentru preşedinte (cine o fi? Pentru că Vasile Iliuţă şi-a pierdut între timp mandatul de ales judeţean odată cu înscrierea în alt partid) a semnat astăzi Dispoziţia nr. 490 de convocare a Consiliului Judeţean în şedinţă extraordinară de îndată, programată marţi, 15 septembrie, de la ora 10.00 în sala de şedinţe a CJ. Pe ordinea de zi figurează aceleaşi 7 Proiecte de Hotărâri printre care şi cel privind rectificarea bugetului propriu al judeţului pe anul 2020. Ce urmăreşte de fapt Barbu? Ca rectificarea, determinată de sumele primite de la bugetul de stat în luna iulie pentru acoperirea cheltuielilor din zona de asistenţă socială să fie „legitimată” prin vot de consilierii judeţeni rămaşi în funcţie.

Tot astăzi dar prin intermediul unui comunicat de presă, aflăm că şi prefectul Marian Stoica a solicitat convocarea consilierilor județeni în ședință tot pentru mâine, 15 septembrie 2020, ora 10.00. „Prefectul județului Călărași a recurs la această solicitare de convocare a ședinței în temeiul dispozițiilor art. 178 al.2 din O.U.G. nr. 57/2019, modificată și completată, deoarece, deși au mai fost efectuate anterior convocări ale consilierilor județeni pentru datele de 8, 9 și 10 septembrie 2020, ședințele nu s-au putut desfășura întrucât nu a fost asigurat cvorumul legal de ședință din lipsa nemotivată a unor consilieri județeni.

Pe această cale face un apel către domnii consilieri județeni în funcție, membri ai Consiliului județean Călărași, să participe la ședința din 15 septembrie 2020, ora 10.00, pentru a decide cu privire la probleme stringente de interes județean, respectiv asigurarea transportului elevilor și urgentarea plății salariilor restante ale angajaților D.G.A.S.P.C. Călărași.

De asemenea, Prefectul județului Călărași are încrederea că toți consilierii județeni în funcție, în baza mandatului cu care au fost învestiți de către cetățeni, vor pune mai presus de orice importanța îndeplinirii serviciilor publice de interes județean - școală, asistență socială, și vor da curs convocării de a participa la ședința din 15 septembrie 2020.” se arată într-un comunicatul de presă remis.

Caz unic în istoria CJ. Este pentru prima dată când un vicepreşedinte care semnează pentru preşedinte dar şi un prefect, simultan, convoacă în şedinţă extraordinară Consiliul Judeţean. Nu e limpede de ce prefectul nu i-a adus la cunoştinţă lui Barbu demersul său.

Sâmbătă, s-a decis în cadrul unei şedinţe extraordinară desfăşurată la solicitarea a 12 aleşi judeţeni, convocarea Consiliului Judeţean în şedinţă ordinară de plen, vineri, 18 august, pe ordinea de zi figurând şi Proiectul de rectificare al bugetului.

dispozitieCJ15septembrie