Prefectul a atacat în instanţă Hotărârea de convocare a CJ în şedinţa ordinară în care urma să se aprobe rectificarea bugetului

Prefectul a atacat în instanţă Hotărârea de convocare a CJ în şedinţa ordinară în care urma să se aprobe rectificarea bugetului

Prefectul judeţului, Marian Stoica a solicitat, marţi, în instanţă anularea Hotărârii 113 / 2020 privind aprobarea convocării Consiliului Judeţean în şedinţă ordinară în data de 18 septembrie, în cadrul căreia urma să se aprobe şi Proiectul de hotărârea privind rectificarea bugetului judeţului susâinând că Hotărârea mai sus menţionată „a fost adoptată cu încălcarea competenţei materiale, ceea ce reprezintă motiv de nulitate absolută a actului juridic”. În opinia sa „sunt încălcate dispoziţiile art. 173 din OUG 57 / 2019, modificată şi completată, în sensul că această convocare a şedinţei ordinare excedează competenţei materiale a Consiliului Judeţean. Sunt încălcate şi dispoziţiile art. 178 alin 1 din OUG nr. 57 / 2019 care stabilesc că convocarea consiliului judeţean în şedinţe ordinare se face numai de către preşedintele consiliului judeţean”.

În urma acestui demers, prefectul confirmă ceea ce ştiam mai de mult. Domnia sa nu este în slujba călărăşenilor, nici măcar a celor 806 angajaţi ai DGASPC care reclamă faptul că nu şi-au încasat lefurile pe august, ci doar a conducerii PNL care l-a „numit” în această funcţie de reprezentant al Guvernului în teritoriu. Pentru că în loc să deblocheze situaţia, mai mult a blocat-o!

Prefectul ştie prea bine că în acest moment Consiliul Judeţean nu are un preşedinte ales de către consilieri iar vicepreşedintele, Valentin Barbu ocupă ilegal funcţia de preşedinte al CJ, după pierderea mandatului de consilier judeţean al lui Vasile Iliuţă. Pentru a doua oară, sprijinul oferit de Stoica (un excelent executant al ordinelor venite de la conducerea partidului!) este decisiv. Barbu rămâne la „butoane” dar va trebui să rezolve (numai el ştie cum!) şi problema achitării salariilor aferente pe luna august celor 806 angajaţi ai DGASPC. Fără adoptarea PH-ului privind rectificarea bugetului, oamenii vor sta în grevă japoneză mult şi bine. Pe de altă parte, doar mâine nu-i poimâine şi vor fi nevoiţi să strângă banii şi pentru salariile din septembrie. Să vezi bâlci după 10 octombrie!

adresa1

adresa2

adresa3

 

adresa4