Banii pentru salarii, solicitaţi încă din 4 august!

Banii pentru salarii, solicitaţi încă din 4 august!

Scandalul provocat de amânarea plăţii salariilor angajaţilor de la DGASPC a izbucnit marţi însă e greu de spus acum când se va şi termina.

Gheorghe Drăgănică, fostul director al DGASPC acuza în urmă cu 2 zile actuala “conducere” a CJ Călăraşi de lipsă de implicare în demersurile legale privind alocarea de fonduri pentru plata salariilor pe luna august a celor 806 angajaţi ai DGASPC, susţinând că “De acum 3 săptămâni l-am informat pe Barbu ca nu avem bani pentru plata salariilor, solicitându-i convocarea unei şedinţe de consiliu în care să se discute rectificarea prin care să putem plăti salariile. Nu am primit nimic nici la această oră. De frica pierderii funcției, Barbu Valentin lasă 800 de oameni fără salarii, acum în prag de începere a anului școlar. ACUZ public actuala conducere a Consiliului Județean Călărași de politizare a tot ceea ce înseamnă asistenţă socială.".

Chiar în aceeaşi zi, autoproclamatul preşedinte, Valentin Barbu a trecut la atac, absolut nejustificat, declarând prin intermediul unui “Drept la replică” postat pe pagina sa de Facebook (8 septembrie, ora 16.12) “câtă mârșăvie și lipsă de demnitate aveți, domnule Drăgănică? Cum puteți face asemenea afirmații? Cunoașteți foarte bine situația instituției pe care ați condus-o, știți de luni bune problema cauzată de proasta gestionare a bugetului, iar acum îndrăzniți să mă acuzați pentru ceva ce eu încerc să repar de când am preluat președinția Consiliului Județean.”

Care e adevărul? Încă din 4 august, potrivit adresei 41251, înregistrată la Consiliul Judeţean sub nr. 12.677, directorul Gheorghe Drăgănică i-a prezentat noului „conducător” necesarul de credite pe luna august, solicitând suma totală de 5.638.057 lei din care 4,3 milioane lei reprezenta cheltuieli cu salariile.

Deci dl Barbu ştia încă de atunci de această problemă care a devenit bombă curată odată cu trecerea timpului.

De ce n-a convocat dl Barbu o şedinţă ordinară de plen că avea acest atribut până pe 18 august ca să aprobe consilierii judeţeni rectificarea bugetară, în realitate una internă, în sensul „transferării” unor sume de la investiţii la DGASPC?

De ce n-a convocat dl Barbu o şedinţă extraordinară cu sprijinul colegilor săi liberali, având nevoie de o treime din nr aleşilor judeţeni din 19 august şi până pe 31 august în care să se adopte şi proiectul privind rectificarea bugetului?

Acum dă vina pe consilierii județeni PSD care „și-au demonstrat azi mârșăvia și nepăsarea față de cei 800 de angajați ai DGSAPC și față de călărășeni prin faptul că au boicotat ședința extraordinară de astăzi! Ce mai contează că salariile angajaților vor întârzia cu încă 5 zile?”

Dl. Barbu ştia încă de la începutul anului că banii pentru salarii ajung pentru 7 luni, domnia sa votând bugetul. De ce nu şi-a rupt atunci hainele de pe el şi să protesteze? Pentru că atunci nu se ştia nimic de efectele coronavirusului, liberalii militând atunci pentru organizarea alegerilor anticipate. Despre cele locale, toată lumea ştia că vor fi organozate la termen, adică undeva la începutul lunii iunie. În plus, cred că nici dumnealui nu era sigur că urma să fie desemnat candidatul PNL pentru preşedinţia CJ Călăraşi. Şi atunci de ce să-şi mai bată capul?!

Acum, amânarea la plată a salariilor constituie un subiect de campanie extrem de fierbinte. Şi în loc să şi-l asume, că doar d-aia trage cu dinţii de scaunul de preşedinte, se tot chinuie să arunce cartoful fierbinte în mâinele PSD-ului, vinovat până şi de vremea frumoasă de afară.

De ce îi minţiţi pe oameni, dle Barbu? De ce aruncaţi mereu vina pe alţii? Încetaţi cu circul de convocări că nu aveţi dreptul să o faceţi! Aveţi probabil spatele acoperit, dar până când?

adresadraganicadgaspc