CJ Călăraşi | Împrumut pentru finanţarea proiectelor europene

CJ Călăraşi | Împrumut pentru finanţarea proiectelor europene

Consiliul Judeţean Călăraşi intenţionează să contracteze un nou împrumut care va fi utilizat exclusiv pentru a asigura cofinanţările proiectelor europene, a anunţat vicepreşedintele Ion Samoilă care a mai adăugat că o decizie în acest sens va fi luată în urma unei analize interne.

„Avem un portofoliu foarte mare şi ne dorim să implementăm toate proiectele. Avem cofinanţări iar în cazul unor proiecte aceste cofinanţări se ridică la valori destul de mari. Am aprobat bugetul cu sumele care ni s-au alocat. Ştiţi că avem obligaţia să asigurăm finanţarea. Am reuşit şi acum un an şi acum 2 ani, din cauza subfinanţării la DGASPC, ne-a consumat foarte mult din fondul de rezervă. Am reuşit spre finalul anului să mai recuperăm din ce am alocat la DGASPC. Am rămas astfel cu un excedent de 18 milioane din 37 de milioane cât am avut. (...) La acest moment facem cu Direcţia de Dezvoltare şi Direcţia Economică o analiză. Le-am cerut în cazul derulării acestor proiect în acest an şi în 2023 un cash-flow. După cum ştiţi, legislaţia ne permite pentru proiectele europene să obţinem un împrumut fără să se ţină cont de gradul de îndatorare de 30%. O să facem o analiză şi ca să ducem la bun sfârşit toate aceste proiecte o să trebuiască să facem un împrumut. O să luăm decizia cea mai bună pe care o s-o prezentăm la momentul respectiv.

Dacă nu lansăm toate aceste proiecte, va veni o perioadă de cel puţin 4 ani când o să ne uităm lung...”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joia trecută la sediul PSD Călăraşi, vicepreşedintele Samoilă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.