S-a semnat contractul de finanţare al proiectului "Cicloturism la Dunărea de Jos”

S-a semnat contractul de finanţare al proiectului "Cicloturism la Dunărea de Jos”

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook semnarea, în prezenţa premierului, Nicolae Ciucă şi a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, a contractului de finanţare al proiectului "Cicloturism la Dunărea de Jos”, depus în cadrul PNRR, care vizează realizarea unui traseu cicloturistic în lungime de 693 km. Proiectul, în valoare de peste 57 de milioane de euro (fără TVA), se va derula în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Consiliul Județean Giurgiu și Consiliul Județean Constanța, Consiliul Judetean Călăraşi fiind lider de asociere.

„Am participat, în prezența premierului Nicolae Ionel Ciucă și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Cseke Attila la ceremonia de semnare de noi contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice finanțate în cadrul Componentei turism și cultură din PNRR.

Cu toții ne dorim mai puțină poluare și mai mult verde. Mai multă mișcare și mai puțin sedentarism. Mai mult aer curat.

693 km de traseu cicloturistic. A fost aprobat în cadrul Componentei C11 "Turism și Cultură - Investiția 4 - Implementarea a 3000 km de trasee cicloturistice" a Planului National de Redresare și Reziliență - proiectul "Cicloturism la Dunărea de Jos”. Valoarea proiectului 57.172.500 euro fără TVA.

Cicloturismul la Dunărea de Jos se va derula în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Consiliul Județean Giurgiu și Consiliul Județean Constanța, noi, Consiliul Judetean Călăraşi fiind lider de asociere.”, a transmis Vasile Iliuţă pe pagina de Facebook.

Traseul de 693 de kilometri include: Cetatea Histria, cetăţile Ulmetum, Moara de hârtie, Satul Meşteşugarilor şi Rezervaţia de Ghimpe de la Comana.

iliutacicloturism2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.