CJ Călărași | Finalizarea proiectului “AL-IN – Acțiuni Localizate și Incluziune în comunități rome din județul Călărași”

CJ Călărași | Finalizarea proiectului “AL-IN – Acțiuni Localizate și Incluziune în comunități rome din județul Călărași”

Locuitorii mai multor localități din județului Călărași au beneficiat de consultații medicale gratuite, în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Călărași, cu finanțare europeană.

A avut loc conferința de închidere a proiectului “AL-IN – Acțiuni Localizate și Incluziune în comunități rome din județul Călărași” , proiect finanțat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creşterea incluziunii şi abilitarea a cca. 630 de persoane de etnie romă, pe o perioadă de 20 de luni, prin servicii de educaţie, sănătate şi ocupare adecvate nevoilor acestora, printr-o asistenţă socială proactivă, prin abilitarea şi împuternicirea tinerilor şi femeilor şi prin conştientizarea comunităţii privind non-discriminarea populaţiei de etnie romă în 4 comunităţi din judeţul Călăraşi – Chirnogi, Șoldanu, Mânăstirea și Luica.

Prin acest proiect s-a urmărit și stimularea dialogului între membrii comunităţii (etnici romi şi neromi).

În cele 4 localități ale proiectului s-au organizat caravane medicale, astfel încât persoane de etnie romă și nu numai au beneficiat de controale stomatologice și oftalmologice pentru copii și analize medicale - spirometrie, ecografii abdomino-pelvine, ECG + interpretare, măsurare tensiune arterială + interpretare, măsurare greutate și indice masă corporală + interpretare.

Proiectul s-a concentrat pe 3 arii majore:

- educaţia copiilor din ciclurile primar şi preşcolar, combinată cu un efort de dezvoltare personală şi profesională a mamelor / tutorilor legali ai copiilor şi pe împuternicirea acestora de a sprijini parcursul educaţional cât mai complet al copilului;

- ocuparea tinerilor şi a femeilor, în special auto-ocupare şi împuternicire pentru accesul pe piaţa muncii ca angajat sau antreprenor;

- sănătatea comunităţilor, prin servicii de sănătate şi educaţie pentru sănătate diferenţiate pentru copii şi adulţi, în funcţie de nevoile identificate.

„Ne preocupăm continuu să facilităm accesul călărășenilor la educație și servicii medicale de calitate. Prevenția constituie un element esențial. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului și, de aceea, facem tot ce se poate, accesăm fonduri europene sau guvernamentale, alocăm bani din bugetul propriu pentru a asigura acces tuturor concetățenilor noștri la servicii medicale de calitate”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

alin2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.