CJ Călărași anunță recepționarea autobuzului amfibie

CJ Călărași anunță recepționarea autobuzului amfibie

La sediul Consiliului Județean Călărași a avut loc conferința de recepție a vehiculului amfibiu (autobuzul fluvial) pentru proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași - Silistra”. Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG VA România – Bulgaria”, Consiliul Judetean Călărași având calitatea de lider, în parteneriat cu Primaria Municipiului Călărași și Municipalitatea Silistra.

Scopul proiectului este de a elimina barierele din calea liberei circulații a cetățenilor între cele două comunități, Călărași (România) și Silistra (Bulgaria) prin introducerea unui mijloc de transport nou. Consiliul Județean Călărași a achiziționat un autobuz fluvial (vehicul amfibiu), ce va facilita transportul fluvial între Călărași și Silistra.

Pentru această operațiune este necesară consolidarea și amenajarea ambelor maluri, pe partea românească și cea bulgărească. Pe malul românesc se va construi și o gară fluvială. Totodată, pentru acostarea ambarcațiunilor de transport, gara fluvială va fi dotată cu un ponton plutitor, prevăzut cu pasarelă de acces. De asemenea, se vor amenaja alei pietonale și spații verzi.

Parteneri în acest proiect:

Partener Lider - Consiliul Județean Călărași

Partener 2 - Municipalitatea Silistra

Partener 3 - Primăria Municipiului Călărași

recptieproiect2

În data de 26.07.2023 Consiliul Judetean Calarasi a încheiat contractul de furnizare autobuz amfibie cu societatea Riverride KFT din Ungaria, cu termen de predare al acestuia până cel târziu în data de 30.10.2023, în valoare de 921.052 euro.

Autobuzul are o capacitate de 37 locuri(35 pasageri + 2 conducatori). Viteza de deplasare pe uscat este de 65 km/ora și pe apa de13 km/ora. În data de 25.10.2023 autobuzul amfibie a fost livrat în România, la sediul Registrului Auto Român pentru efectuarea testelor și inspecției specifice transportului pe uscat. În data de 21.11.2023, după finalizarea inspecției și aprobarea omologării de către Ministerul Transporturilor, autobuzul amfibie a fost adus în Călărași, pe data de 22.11.2023 a fost prestată testarea acestuia pe apă în prezența reprezentanților Autorității Navale Române și a Capitaniei Portului Călărași.

Traseul autobuzului amfibie va fi cu plecare din gara fluvială (construită tot prin acest proiect),se va continua pe Brațul Borcea (atunci când nivelul apei va permite navigația ) sau pe rampa de la feriboat, cu traversarea Dunării până pe malul bulgăresc.

Sursa text și foto Facebook Consiliul Județean Călărași

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.