ALDE / L. State: Ne-am propus, la Călăraşi, un procent de 15% şi cred că putem să-l atingem!

ALDE / L. State: Ne-am propus, la Călăraşi, un procent de 15% şi cred că putem să-l atingem!

Liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a declarat că a finalizat cu rezultrate bune campania de strângeri de semnături pentru alegerile europarlamentare, la nivel judeţean, preconizând că procentul de 15% din voturile călărăşenilor exprimate pe 26 mai este obiectiv realizabil. „S-a finalizat într-adevăr campania de strângeri de semnături pentru alegerile europarlamentare. Aş dori şi prin intermediul dumneavoastră să mulţumesc colegilor mei care s.au implicat cu seriozitate în această campanie. Din punctul meu de vedere, obiectivul este unul mulţumitor. Nu a fost atins în proporţie de 100% însă pot să vă spun că numărul semnăturilor strânse este mulţumitor. Am încredere că pe 26 mai ALDE Călăraşi va obţine un scor, cel puţin în linia partidului, la nivel naţional. Noi ne-am propus un procent de 15% şi cred că putem să-l atingem.” a spus State care a mai adăugat că prezenţa europarlamentarului în funcţie, Norica Nicolai, pe primul loc ar însemna un avantaj notabil pentru organizaţia judeţeană. „Doamna europarlamentar, Norica Nicolai, este cap de listă. Consider că este un europarlamentar care şi-a făcut pe deplin datoria faţă de ţară şi a militat pentru ceea ce reprezintă valorile ALDE: garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, sprijinirea capitalului românesc. Pe noi ne avantajează acest aspect datorită notorietăţii de care se bucură doamna Nicolai, la nivelul judeţului Călăraşi. Am vorbit cu dumneaei şi cu ceretitudine în campanie va fi prezentă alături de noi la Călăraşi. Am stabilit că va fi prezentă şi la deschiderea Târgului Agriplanta ce va avea loc la Fundulea în perioada 16-19 mai.” a conchis State.

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a adoptat încă din 27 februarie, lista candidaților pentru alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai a acestui an.

noricanicolai

Primii 10 candidați din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

1. Norica Nicolai (foto sus), parlamentar european din partea ALDE;

2. Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost președinte al Autorității Electorale Permanente și fost ministru al Culturii;

3. Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

4. Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost parlamentar european;

5. Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru;

6. Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, chestorul Camerei Deputaților și fost ministru al Energiei;

7. Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj;

8. Eusebiu Pistru, deputat, președintele organizației ALDE Arad;

9. Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești;

10. Tudor – Tim Ionescu, vicepreședinte al organizației de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului București.

Până la locul 33 se regăsesc președinți de filiale județene și reprezentanți ai organizațiilor ALDE. În cadrul listei, există o repartiție echilibrată între regiunile geografice, în așa fel încât toți alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European.

În ceea ce privește criteriile care au stat la baza stabilirii listei de candidați, acestea au fost: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experiența politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională (engleză, franceză, germană etc.); abilități de comunicare și negociere; meritul organizațional/rezultatele alegerilor locale și parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale și parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experiență în relațiile internaționale; reprezentarea regiunilor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.