L. State: Preşedintele ALDE a fost trimis în judecată, cu doar câteva săptămâni înainte de campania electorală, cu un scop clar

L. State: Preşedintele ALDE a fost trimis în judecată, cu doar câteva săptămâni înainte de campania electorală, cu un scop clar

Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat, luni, la instanţa supremă, unde se judecă un nou termen în apel în dosarul în care preşedintele Senatului a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Întrebat dacă va da declaraţii în faţa judecătorilor, Tăriceanu a spus că instanţa va decide acest lucru.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în luna mai 2018, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurori.

“Procesul preşedintelui ALDE, domnul Călin Popescu Tăriceanu, îşi urmează cursul firesc. Decizia judecătorilor de la ÎCCJ în prima instanţă reprezintă un semnal de normalitate, un semnal că sunt şi judecători care nu răspund presiunilor care se pun asupra lor. Judecătorii îşi recapătă demnitatea şi libertatea de a judeca pe lege şi pe propria conştiinţă.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Prin dosarele orchestrate de DNA s-a patentat un mod de acţiune a procurorilor, unul prin care sunt luaţi oameni, li se face un dosar numai pentru a li se pune o etichetă, cea de „penal”. Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată cu doar câteva săptămâni înainte de campania electorală cu un scop clar: acela de a diminua şansele electorale. În cei doi ani în care procurorii au încercat să inventeze noi şi noi acuzaţii ALDE şi Călin Popescu-Tăriceanu nu au încetat să militeze pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, pentru scoaterea la lumină a statului paralel, lucru care azi începe să iasă la iveală prin deja celebrele protocoale. ALDE va conduce şi în continuare această luptă, care reprezintă pentru noi o datorie, o obligaţie faţă de România şi faţă de partenerii noştri de coaliţie sau faţă de cei din societatea civilă.”

State a mai adăugat că demersurile trebuie continuate pentru scoate la iveală cangrena care a cuprins sistemul judiciar ce afectează foarte mulţi cetăţeni. “Demersurile pe care deja le-am făcut pentru însănătoşirea sistemului juridic, respectiv, reforma legilor de funcţionare ale justiţiei, au fost practic bazate pe o abordare consensuală între factorul politic, reprezentat de majoritate, şi asociaţiile profesionale ale magistraţilor. Ele trebuie continuate pentru a scoate la lumină toată această cangrenă a sistemului judiciar, care afectează foarte mulţi cetăţeni şi care au căzut victime. Sunt oameni care au fost târâţi în procese, care au fost acuzaţi, supuşi oprobiului public, unii din ei arestaţi fără să fie judecaţi, închişi lungi perioade, ca în final să fie achitaţi.” a conchis preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.