LIFE

Muzeul Dunării de Jos | Invitaţie la ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VI - a

Muzeul Dunării de Jos | Invitaţie la ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VI - a

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie 2023 ȘCOALA DE VARĂ – Ediția a VI a.

Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante:

- Cunoaşterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea dem Jos.

- Cunoaşterea principalelor situri arheologice din judeţul Călăraşi.

- Înţelegerea necesității protejării, conservării şi valorificării patrimoniului muzeal.

- Cunoaşterea şi înţelegerea necesității cercetării permanente a patrimoniului muzeal arheologic.

- Stimularea curiozităţii participanților prin activitățile practice la care vor participa.

Anul acesta proiectul se va desfășura la cele două secții ale muzeului, după cum urmează:

Secția Arheologie

În perioadele: 3-7 și 10-14 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10.00 - 12.00:

  1. Vizitarea expozițiilor găzduite de Muzeul Dunării de Jos. Spațiul muzeal va deveni pentru copii și adolescenți un centru de educație non-formală, vizitele urmând să se desfășoare la următoarele obiective muzeale: Sediul administrativ, Secția Arheologie, Secția Etnografie.
  2. Introducere în arheologie – aplicații practice. Eşti pasionat de istorie? Visezi că eşti un mic arheolog, dar nu ai „instrumentele” necesare să descoperi şi să cercetezi un sit arheologic? Atunci vino la atelierele de arheologie din cadrul ȘCOLII DE VARĂ.
  3. Activități de conservare preventivă a patrimoniului cultural.

Alături de specialiştii Secţiei Arheologie, cei mici vor învăţa să identifice un obiect de patrimoniu și vor aplica tehnicile de conservare specifice, astfel încât obiectul să poată fi păstrat și pentru cei ce vor veni.

  1. Cunoașterea patrimoniului muzeal – vizitarea spațiilor de depozitare a bunurilor culturale. Atelier de desen arheologic. Depozitul este locul unde obiectele descoperite sunt păstrate pentru viitor. Copii vor învăța să cureţe şi să clasifice obiectele descoperite, să deseneze şi să reconstituie un vas ceramic.
  2. Atelier de modelaj în lut. Un atelier pentru copii, care să le permită explorarea fără limite. Pornind de la obiect, temele propuse au ca scop activarea imaginației, a răbdării și a îndemânării prin cultivarea creativității.

Preț participare: 4 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Pentru înscrieri sunați la tel. 0729960279; persoana de contact: Nedelcu Sorina.

Secția Etnografie

În perioadele: 17-21 și 24-28 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10.00 - 12.00:

  1. Prezentarea expozițiilor, vizitarea tuturor secțiilor muzeului.
  2. Cusături în puncte pe etamină, realizat semne de carte.

- lucru manual în tehnica decoupage, realizarea unui obiect decorativ

  1. Lucru manual, decupat carton, realizat felicitări, colaje.

- lucru manual, împletit brățări din sfoară și mărgeluțe.

  1. Lucru manual, realizarea unui obiect decorativ prin îmbinarea unor diverse materiale (carton, sfoară, textile, polistiren, etc.).

- depănat și împletit fire multicolore.

  1. Desen liber, jocuri și activități distractive.

- Decernarea diplomelor de participare.

Preț participare: 4 lei/pers/zi

Grupurile vor cuprinde maxim 12 persoane cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Pentru înscrieri sunați la tel. 0242.311.690 - Secția de Etnografie și Artă populară,de luni până vineri.

Vă așteptăm!

Muzeograf,

Dr. Andreea Parnic

mdjscoaladevara

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.