LIFE

Prof. Constantin Tudor și POVESTEA CEASULUI DIN TURNUL PREFECTURII

Prof. Constantin Tudor și POVESTEA CEASULUI DIN TURNUL PREFECTURII

În urmă cu 190 de ani, atunci când, la 18 aprilie 1833, se dispunea investirea Călărașiului în calitatea de reședință a fostului județ Ialomița, Sfatul Administrativ al Țării Românești le cerea Ocârmuirii(Prefecturii) județului, Tribunalului și Poliției să se mute de la Urziceni la Călărași, noua capitală a județului. Conformându-se ordinului, în luna mai 1833 Ocârmuirea județului se instalează într-una din căsuțele mai arătoase pe care Comisia locală reușea să o identifice pentru nevoile celei mai importante instituții județene.

Până în octombrie 1896, când se mută în localul propriu, în care funcționează și astăzi, construit în Piața din Centrul orașului de antreprenorul Giusepe D. Ciconi, Prefectura județului a funcționat în mai multe localuri private, dintre care cel mai vestit a fost Hotelul Doicescu, aflat la interesecția fostelor străzi Scânteia și 6 Martie, unde călărășenii își amintesc că la parter a funcționat Magazinul “Doi iepurași”, demolat la începutul anilor ’80.

Continuarea aici https://costeltudor.com/2023/08/03/povestea-ceasului-din-turnul-prefecturii/

ceasuldinturnulprefecturii

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.