AHC Dunărea, gata de desfiinţare din cauza unui jucător?

AHC Dunărea, gata de desfiinţare din cauza unui jucător?

Echipa de handbal masculin, AHC Dunărea Călăraşi, „febleţea” primarului Dan Drăgulin, e la un pas de desfiinţare din cauza fostului său jucător, munteneghreanul Zarko Pejovic. O decizie a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Handbal o poate lăsa fără buget, potrivit www.impact.ro.

“Una dintre cele 16 echipe înscrise pentru sezonul 2020-2021 al Ligii Zimbrilor a primit o lovitură cruntă în această săptămână. Conducătorii echipei sunt obligați să achite restanțe financiare uriașe pentru un fost jucător, care și-a cerut drepturile salariale. Totul s-a decis în ședința Comisiei Centrale de Disciplină a Federației Române de Handbal de pe data de 18 august. Decizia comisiei din care au făcut parte L. Jugănaru, V. Dinca, V. Vicea, E. Teodorescu și D. Berindei nu lasă loc de întors. AHC Dunărea Călărași e bună de plată! O sumă colosală pentru o echipă susținută financiar de primăria din localitate.

Cei de la Călărași au depășit termenul de 10 zile acordat pentru plata datoriilor către fostul lor jucător, centrul muntenegrean Zarko Pejovic, astfel că totul s-a tranșat la Comisia de Disciplină din această săptămână. Nu numai că s-a menținut obligativitatea plății, dar AHC Dunărea Călărași va fi penalizată cu câte un punct în clasament la fiecare 10 zile până la executarea integrală a hotărârii, se arată în procesul verbal nr. 304 postat pe site-ul FRH. Mai mult decât atât, pe lângă plata drepturilor salariale care se ridică la o sumă colosală pentru un club susținut din bani publici, și depunctarea amintită mai sus, s-a decis penalizarea clubului călărășean cu 5000 de lei, ridicarea dreptului de transfer, legitimare și drept de joc pe o perioadă de un an, până la executarea integrală a hotărârii. Astfel, AHC Dunărea Călărași riscă să nu se mai prezinte la startul noii ediții de campionat.

Cum s-a ajuns în această situație și câți bani trebuie să-i dea clubul din Călărași lui Zarko Pejovic

Două sezoane ar fi putut bifa deja muntenegreanul Zarko Pejovic la echipa de la Dunăre. A venit aici în 2018, pe când formația era pregătită de actualul antrenor secund al naționalei României, Adrian Petrea, iar președintele clubului din Călărași era Ion Dumitru. Toate bune și frumoase, coordonatorul de joc muntenegrean și-a respectat contractul, asta până când relația dintre el și fostul președinte de atunci a început să scârțâie. Astfel, Pejovic a decis să plece de la Călărași și să-și ceară drepturile salariale, pe care clubul trebuia să i le achite până luni, 17 august. Și vorbim de aproximativ 6 (șase) miliarde de lei vechi, conform publicației „Ediția de Călărași”.

O sumă colosală pentru o echipă susținută din bani publici. Riscurile ca AHC Dunărea Călărași să nu se prezinte la startul noii ediții de campionat sau chiar să se desființeze sunt destul de mari. Decizia Comisiei Centrale de Disciplină este destul de clară, trebuie dusă la îndeplinire. Totuși, AHC Dunărea Călărași mai are o portiță, să atace hotărârea CCD la Comisia Centrală de Apel.” (sursa www.impact.ro)

PS Presimt că dl Drăgulin o să spună şi de data asta că nu are nicio treabă cu situaţia delicată de la clubul pe care-l finanţează şi de când nu era sub “aripa” Primăriei! Ar fi dat vina pe Iliuţă, dar nu prea e cazul! Nu-i nimic, tot Iliuţă şi Grama sunt vinovaţi!