Liga a 4-a / Venus, cu paşi mari spre titlul de campioană. De toamnă!

Liga a 4-a / Venus, cu paşi mari spre titlul de campioană. De toamnă!

Sâmbătă la Ştefan cel Mare, Venus n-a strălucit aşa cum a făcut în prima repriză cu ACSM Olteniţa din runda precedentă însă a dominat cap – coadă partida cu Conpet pe care a câştigat-o lejer cu 3-0. Diferenţa a fost evidentă încă din primele minute, Conpet alegând să facă faţă cele mai titrate echipe din fotbalul călărăşean cu 3-4 jucători care depăşesc suta de kilograme. Ba chiar l-am zărit în centru defensivei purtând ţanţoş şi banderola de căpitan pe Ştefan Păun, fost portar al Dunării U19, în urmă cu două-trei sezoane, destul de rotunjor.

Dacă pe teren, Conpet a făcut mai degrabă figuraţie, în tribună 2-3 ageamii, vizibil „afumaţi” s-au dat în spectacol în prima parte, ameninţând pe unul dintre tuşieri, deşi prestaţia sa a fost foarte bună. Din acest motiv în minutul 39, Păun a avut o intervenţie „criminală” la Dumitrică, însă centralul Liviu Mitea nu i-a arătat nici măcar cartonaşul galben deşi jucătorul oaspeţilor a fost nevoit să părăsească terenul.

Neînvinsă în acest început de campionat, 10 victorii şi o remiză, Venus se îndreaptă cu paşi siguri spre titlul de campioană. De toamnă! Fosta campioană a profitat şi de eşecurile surprinzătoare suferite pe teren propriu de principalele sale urmăritoare, ACSM Olteniţa şi Unirea Mânăstirea. Nici Chirnogiul n-a fost în apele sale fiind îngenunchiat pur şi simplu de Unirea, la Dragalina. Diferenţa faţă de cele 3 menţionate mai sus s-a mărit la 7 puncte!

În următoarele 6 runde rămase de disputat până la finalul turului, Venus va juca de 3 ori acasă (în ordine cu Unirea Dragalina, Viitorul Curcani şi Spicul Vîlcelele) şi de tot atâtea ori în deplasare (succesiv cu Victoria Chirnogi, Dunărea Ciocăneşti şi Partizan Crivăţ).

Etapa viitoare, Venus revine acasă pentru confruntarea cu Unirea Dragalina, echipa care a reuzşit s-o pună cu botu’ pe labe pe Victoria Chirnogi.

Venus / Adversarii până la finalul turului

Et. 12 Venus – Unirea Dragalina

Et. 13 Victoria Chirnogi – Venus

Et. 14 Dunărea Ciocăneşti – Venus

Et. 15 Venus – Viitorul Curcani

Et. 16 Partizan Crivăţ – Venus

Et. 17 Venus – Spicul Vîlcelele