Futsal / M. Şotârcă: Mergem la Timişoara cu gândul să câştigăm!

Futsal / M. Şotârcă: Mergem la Timişoara cu gândul să câştigăm!

În etapa a 4-a a play – off-ului ligii I la futsal, Dunărea Călăraşi se va deplasa la Timişoara pentru partida cu Informatica, programată luni seară de la ora 18.00. Înaintea plecării în Banat, antrenorul Marian Şotârcă  a declarat că obiectivul pentru acest meci este victoria. Echipa noastră are nevoie, teoretic, şi de un singur punct pentru a fi sigură de calificarea în Finala Mică a play – off-ului.

 

Marian, pentru început, aş vrea să te întreb cum vezi meciul de la Timişoara cu Informatica, în contextul în care avem, teoretic, nevoie de un punct pentru a ne asigura matematic calificarea în Finala mică?

Meciul nu este uşor. Să ne aducem aminte că în tur, la noi, am câştigat cu 3-1, la capătul unui meci foarte bun, lor lipsindu-le, atunci, 3 jucători internaţionali, Under 17. Ne aşteaptă o deplasare lungă şi un meci destul de greu. Sper ca jucătorii să fie concentraţi să facem un joc bun..

Aţi avut totuşi o perioadă bună la dispoziţie pentru a pregăti acest meci. Mă refer la faptul că echipa naţională a susţinut în acest timp două partide de verificare. Cum ţi s-au părut băieţii în aceste două săptămâni?

A fost o perioadă, hai să spunem, cam cu două tăişuri. Ştiind că nu au meciuri de jucat erau un pic mai relaxaţi dar în acelaşi timp aşteptau să vină şi meciul. Deci sper ca după „dubla” amicală a naţionalei, să fi reuşit să ne antrenăm bine. E foarte importantă şi concentrarea la meciul acesta.

În mod concret care este obiectivul vostru luni seară?

Îmi doresc să câştig toate meciurile care ne-au rămas de jucat. Sper să câştigăm! Cu gândul ăsta plecăm.

Probleme de lot aveţi?

Da, avem. Rodrigo este accidentat, încă de la meciul de la Miercurea Ciuc şi nu face deplasarea. Plugaru a venit şi el cu oboseală şi un pic de durere la muşchiul aductor şi ieri şi astăzi nu s-a antrenat dar până luni cred că v-a fi apt. În rest, toţi sunt apţi.

Cum ţi s-au părut cele două partide ale tricolorilor cu Armenia?

Cred că le-au fost meciuri utile, după declaraţiile lui, Robert Lupu a fost mulţumit de acţiune, de jocul echipei. Acum eu sunt bucuros că au fost convocaţi şi 2 jucători de la echipa noastră. Au şi jucat, nu au reuşit să înscrie dar, per ansamblu, noi suntem mulţumiţi. Avem jucători la echipa naţională. De rezultate răspunde Robert.

Ca o curiozitate, am senzaţia că presiunea câştigării Cupei României se simte. Atârnă pe umerii băieţilor, nu-i aşa?

Nu ştiu ce să zic, nu ştiu dacă atârnă dar cel puţin acum ne dorim să câştigăm şi medalia de bronz că nu cred că mai putem să jucăm pentru locurile 1-2.

Din calculele mele cred că o să vă întâlniţi cu Deva în finală?

Cam aşa se preconizează a fi, cu Autobergamo. Acum aşteptăm să se termine play-off-ul şi apoi să vedem cum se va juca.

Mulţumesc şi mult succes luni seară!