Futsal / Cupa României a rămas la Călăraşi: Dunărea – United 2-1!

Futsal / Cupa României a rămas la Călăraşi: Dunărea – United 2-1!

O nouă seară de poveste la Călăraşi. Cupa României la futsal, ediţia 2018-2019, va rămâne pentru cel puţin un sezon ]n ora;ul de la malul Borcei, prezent pe harta futsalului românesc din toamna anului 2012.

În finala desfăşurată duminică seară în Sala Polivalentă, aproape plină şi „îmbrăcată” în straie de sărbătoare, Şoty&Co au câştigat cu 2-1 duelul cu puternica echipă gălăţeană, CS United.

Ambele echipe au început meciul destul de prudent. Fiecare a pândit greşeala adversarului,  ocaziile la cele două părţi fiind în prima jumătate destul de rare. Dunărea deschide însă scorul în minutul 10 prin Rodrigo Coelho, brazilianul marcând în urma unui şut pe jos expediat de la 12-13 metri pe un soi de contraatac, năucitor pentru defensiva oaspeţilor.

United resimte şocul însă are puterea să revină echilibrând puţin din entuziasmul gazdelor.

Tabela se modifică din nou în minutul 14. Spaniolul Yanez Galan transformă cu precizie o lovitură de la 10 metri primită de echipa noastră datorită celor 6 faulturi realizate de gălăţeni. În tribune, bucuria manifestată de peste 1200 de călărăşeni este enormă.

Jocul încins oferă şi posibilitatea gălăţenilor să beneficieze, la rândul lor, de o lovitură de la 10 metri, transformată de Daniel Araujo în minutul 17. Tabela devine 2-1, rezultat cu care se încheie prima repriză care a durat, atenţie!, 52 de minute deşi timpul efectiv a fost de doar 20 de minute.

Partea secundă e mult mai dinamică, United străduindu-se din răsputeri să restabileasscă egalitatea. Dunărea s-a apărat eroic, având în poartă doi îngeri păzitori. Igor Garcia dar şi Ionuţ Moldovanu au făcut adevărate minuni între butur, contribuind decisiv la câştigarea trofeului.

Şi ceea ce părea imposibil vineri în preziua demarării Final Four-ului, a devenit posibil duminică seară. Futsal Club Dunărea, echipă care în urmă cu nici 6 luni era doar un simplu proiect, a primit mult râvnitul trofeu, chiar din mâinile preşedintelului FRF, Răzvan Burleanu, devenind prima echipă călărăşeană care a intrat în păosisia Cupei României!

Ziua de 17 martie 2019 ar trebui scrisă cu slove de aur în istoria sportului călărăşean iar Şoty&Co, puşi în ramă pentru posteritate.

În cele 2 zile de spectacol la Călăraşi, totul a fost la superlativ. Organizarea, coordonată de viceprimarul Viorel Ivanciu a fost ireproşabilă. Galeria şi publicul în general, cu mic, cu mare, au creat o atmosferă magică. Iar pe „parchet”, „galben – albaştrii”, deşi au intrat în competiţie poate cu şansa a 3-a, au trecut de două forţe ale futsalului românesc, Autobergamo Deva şi United, figurând de acum în galeria câştigătoarelor Cupei României.

Ne vom aminti cu mare plăcere de clipele de bucurie oferite de Marian Şotârcă şi elevii săi iar pentru asta nu vom ezita să le mulţumim pentru totdeauna.

 

Dunărea Călăraşi – United Galaţi 2-1

Au marcat:  Rodrigo Coelho (10), Yanez Galan (14) / Daniel Araujo (17)

Dunărea Călăraşi: 21. Igor Garcia – 14. Yanez Galan, 15. Cesar Ribeiro, 7. Marian Plugaru, 17. Thyago Monteiro.

Rezerve: 1. Andrei Moldovanu. 5. Robert Vîrlan, 3. George Tomescu, 8. Marian Şotârcă, 2. Ionuţ Movileanu, 87. Gabriel Şerban, 11. Rodrigo Coelho, 12. Paulo Pinto, 6. Doru Rotaru.

Antrenor: Marian Şotârcă

United Galaţi: 30. Wellington Silva – 10. Andrei Crăciun, 5. Viorel Cojoc, 9. Octavian Cireş, 17. Ovidiu Tudose.

Rezerve: 1. Ionuţ Păduraru – 2. Florin Ignat, 7. Andrian Laşcu, 4. Constantin Burdujel, 11. Kailon Borges, 14. Cosmin Petică, 6. Mimi Stoica, 8. Daniel Araujo, 22. Moreira Neto.

Antrenor: Florin Ignat

Au arbitrat: Vlad Ciobanu (Iaşi) – Liviu Chiţa (Piteşti). Rezervă: Marian Ivănescu (Bucureşti).

Observator de joc: Gabriel Gherman (Bucureşti)

Observator de arbitri: Andrei Ioniţă (Bucureşti)

 

Cupa României / Final Four / Ediţia 2018-2019

Semifinale / Sâmbătă, 16 martie

CSM Tg. Mureş - United Galaţi                1-2

Autobergamo Deva - Dunărea Călăraşi 2-5

Finala / Duminică, 17 martie

Dunărea Călăraşi - United Galaţi             2-1