AJF Călărași | Alegeri fără…contracandidați

AJF Călărași | Alegeri fără…contracandidați

Alegerile pentru desemnarea conducerii AJF Călărași pentru mandatul 2022-2026 se vor desfășura într-o… liniște deplină.

După ce vineri, 10 iunie, Dincă Viorel Dorinel, Lucan Marius și Ilie Daniel și-au depus dosarele de candidatură, astăzi AJF Călărași a anunțat pe site-ul propriu (ora 13.36) că doar președintelui în funcție i s-a aprobat candidatura de către Comisia de verificare. Pentru cele două funcții de vicepreședinte se bat, de unii singuri, Radu Ion și Dan Mircea, cei care dețin și în prezent aceste sinecuri. Bineînțeles că dosarele acestora au fost aprobate.

Comisia de verificare, despre care se spune că ar fi formată din membri ai Biroului Executiv (cine împarte, parte-și face!), nu s-a grăbit să prezintă și motivele pentru care Marius Lucan și Dan Ilie nu întrunesc condițiile stipulate în art. 44 din Statutul AJF, articol scris parcă special pentru cei care dețin pâinea și cuțitul.

Cel mai probabil nici Comisia de Soluționare a Contestațiilor nu va avea mâine vreun cuvânt de spus și prin urmare, alegerile din 26 iunie sunt ca și câștigate de… cei în funcție. Pentru că cel mai simplu mod de a câștiga niște alegeri e să nu ai contracandidați.

Iată mai jos “comunicatul” AJF Călărași cu privire la validarea candidaturilor:

„Comisia de verificare a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de conducere ale Asociației Județene de Fotbal Călărași a anunțat deciziile luate în urma analizării dosarelor depuse.

Președinte al AFJ Călărași

Dincă Viorel Dorinel – Aprobat

Lucan Marius – Respins

Ilie Daniel – Respins

Vicepreședinte al AJF Călărași

Radu Ion – Aprobat

Dan Mircea - Aprobat

*Candidații ale căror dosare de candidatură au fost respinse au dreptul să formuleze contestație la Comisia pentru Soluționarea Contestațiilor, în termen de 24 de ore de la momentul publicării pe site-ul oficial al AJF Calarasi a soluțiilor adoptate de Comisie. Prezentele decizii au fost publicate luni, 13 iunie 2022, ora 13:30.”

Componența Biroului Executiv

Dincă Dorinel – Președinte AJF

Radu Ion – Vicepreședinte

Dan Mircea – Vicepreședinte

Jecu Aurelian - Membru - Reprezentant Liga a IV-a -Dunărea Ciocănești

Toma Cornel – Membru - Reprezentant Liga a V-a - Unirea Spanțov

Mircea Ștefan – Membru - Reprezentant copii si juniori

Porumbel Valentin – Membru - Președinte CJA

Udrea Costel – Membru - Secretar General AJF

Runcu Ion – Membru - Trezorier

 

UPDATE

COMITETUL EXECUTIV AL AJF CALARASI, intrunit in mod statutar, in conformitate cu art. 40, pct. 4, lit. s din Statutul AJF, in sedinta sa din 13.06.2022, cu 6 membri prezenti, 1 absent motivat – Toma Cornel, privind validarea dosarelor de candidatura pentru functiile de presedinte si vicepresedinte AJF Calarasi, hotaraste urmatoarele:

  1. Respinge dosarul de candidatura pentru functia de presedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 822 / 10.06.2022, al domnului Lucan Marius, pentru neindeplinirea conditiilor de participare prevazute de    art. 44, pct. 3, lit. b), lit. g), lit. h) din Statutul AJF Calarasi.
  1. Respinge dosarul de candidatura pentru functia de presedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 823 / 10.06.2022, al domnului Ilie Daniel, pentru neindeplinirea conditiilor de participare prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g), lit. h), lit. i) din Statutul AJF Calarasi.
  1. Aproba dosarul de candidatura pentru functia de presedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 824 / 10.06.2022, al domnului Dinca Viorel Dorinel, pentru indeplinirea conditiilor de participare prevazute de art. 44, pct. 3 din Statutul AJF Calarasi.

4. Aproba dosarul de candidatura pentru functia de vicepresedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 825 / 10.06.2022, al domnului Dan Mircea, pentru indeplinirea conditiilor de participare prevazute de art. 45, pct. 3 din Statutul AJF Calarasi.

5. Aproba dosarul de candidatura pentru functia de vicepresedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 817 / 07.06.2022, al domnului Radu Ion, pentru indeplinirea conditiilor de participare prevazute de art. 45, pct. 3 din Statutul AJF Calarasi.

UPDATE

Comitetul Executiv al AJF Călărași a emis astăzi Hotărârile privind aprobarea / respingerea dosarelor de candidatură depuse de Dincă Viorel Dorinel, Lucan Marius și Ilie Dan pentru funcția de președinte, respectiv Radu Ion și Dan Mircea, pentru cele două funcții de vicepreședinte.

Din Hotărârile respective, postate pe site-ul AJF Călărași, la ora 14.58 de minute, aflăm și “motivația” respingerii dosarelor în cazul lui Marius Lucan și Dan Ilie.

“Respinge dosarul de candidatura pentru functia de presedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 822 / 10.06.2022, al domnului Lucan Marius, pentru neindeplinirea conditiilor de participare prevazute de   art. 44, pct. 3, lit. b), lit. g), lit. h) din Statutul AJF Calarasi.”

Dacă aruncăm o privire pe art. 44, pct. 3, observăm că Marius Lucan nu are cetățenia română și nici domiciliul în România (lit.b) și a fost declarat persoană nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF. (lit. h). Așa ceva?!Între noi fie vorba și pct. g) nu are acoperire statutară.

“Respinge dosarul de candidatura pentru functia de presedinte AJF Calarasi, cu nr. inregistrare 823 / 10.06.2022, al domnului Ilie Daniel, pentru neindeplinirea conditiilor de participare prevazute de art. 44, pct. 3, lit. g), lit. h), lit. i) din Statutul AJF Calarasi.”

Și Dan Ilie a fost, săracu’, declarat persoana nongrata (când mai exact?), lit. h) și conform pct. i) ar fi trebuit ca în ultimii 4 ani, clubul/asociația pe care o reprezintă să fi fost afiliată permanent la AJF/LPF/FRF. Într-adevăr, în cazul său există o Hotărâre a Comitetului Executiv, întrunit în data de 10 martie 2022 în care i se aduce la cunoștință că “AS Portul Călărași (n.r. asociație pe care o reprezenta în cadrul Adunării Generale) a fost dezafiliat provizoriu, cu toate măsurile ce se impun, ca urmare a neînscrierii acestuia în competițiile organizate de către AJF Călărași, în anii competiționali 2020-2021, 2021-2022, conform dispozițiilor art. 19 și art. 20 din Statutul AJF Călărași.”

Și n-a fost cumva atunci vorba de pandemia de Covid-19? Ba da, pentru că tot din cauza Covid-ului, același Comitet Executiv al AJF Călărași, întrunit în mod statutar în ședința sa din 10.02.2022, a justificat "amânarea desfășurării Adunării Generale Electorale a AJF Călărași până la finalizarea sezonului competițional 2021-2022 urmând a se stabili ulterior data și locația". Se mai arată în Hotărârea respectivă că “Motivele care au dus la luarea acestei hotărâri sunt:

- Întreruperea activității fotbalistice pe o perioadă mai lungă de un an de zile, datorată declanșării pandemiei COVID-19.

- Starea de alertă actuală în contextual măsurilor restrictive privind prevenirea infectării cu Covid-19.”

Carevasăzică se amână alegerile din cauza pandemiei de Covid-19 dar ar fi trebuit să aibă loc competiții în anii competiționali 2020-2021 și 2021-2022 în toiul pandemiei. Hai, că-i bine!

Într-adevăr, potrivit prevederilor art. 9 (2), Comitetul Executiv al AJF Călărași poate decide cu titlu provizoriu afilierea sau suspendarea unui membru, în speță AS Portul Călărași, însă această decizie trebuie să fie validată de prima Adunare Generală.

Articolul 9 – Afilierea, dezafilierea, suspendarea și excluderea

(1) Adunarea Generală a AJF Călărași este competentă să decidă asupra afilierii, dezafilierii, suspendării și/sau excluderii membrilor.

(2) Comitetul Executiv al AJF Călărași poate decide cu titlu provizoriu afilierea sau suspendarea,urmând ca această decizie să fie validată de prima Adunare Generală

În ceea ce privește pct.g), invocate și în cazul său și aici lucrurile sunt cusute cu ață albă!

amanarealegeri

Articolul 44 – Alegerea și mandatul președintelui

3. Persoanele propuse pentru a candida la funcția de președinte al AJF Călărași trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

a) să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) să aibă cetățenie română și domiciliul în România;

c) să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;

d) să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive privative de libertate, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei condiții se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 7 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) să nu fi depășit vârsta de 70 ani;

f) să facă dovada propunerii scrise din partea a cel puțin 4 membri afiliați;

g) au îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație, în ultimii 4 ani fără întrerupere, anterior datei la care este propus ca și candidat, una din următoarele funcții:

-președinte AJF/LPF/FRF,

-vicepreședinte AJF/LPF/FRF,

-președinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/LPF/FRF

-președinte de club/asociație indiferent de nivelul de competiții.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se face printr-un document eliberat de structura sportivă, unde a îndeplinit rolul activ, printr-un act legalizat la notar, precum și hotărârea judecătorească (legalizată) prin care atestă componența conducerii clubului.

Verificarea condițiilor de participare pentru a candida la funcția de președinte al AJF Călărași va fi stabilită de către Comitetul Executiv, în baza unor documente oficiale emise de AJF/LPF/FRF/cluburi/asociații.

h) nu au fost declarate persoana nongrata de către Adunarea Generală a AJF Călărași/FRF/LPF.

i) în ultimii 4 ani, clubul/asociația pe care o reprezintă, a fost afiliată permanent la AJF/LPF/FRF.

Condițiile prevăzute la lit. b și d de mai sus trebuie să fie îndeplinite pe toată durata exercitării mandatului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.