Dunărea / A fost montat primul stâlp al instalaţiei de nocturnă!

Dunărea / A fost montat primul stâlp al instalaţiei de nocturnă!

Fotbalul călărăşean e pe cale să atingă o nouă performanţă semnificativă. Joi dimineaţă a fost a fost montat primul stâlp al instalaţiei de nocturnă, adusă în urmă cu un an din Giuleşti, în incinta Complexului Sportiv Dunărea, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean pe o reţea de socializare.

"Continuăm investiţiile demarate în 2018 prin montarea instalaţiei de nocturnă la stadionul municipal. Obiectivul propus este acela de a avea o bază sportivă modernă, sigură şi eficientă, care să ridice Călăraşiul la un nivel de infrastructură sportivă, similar cu cel al marilor oraşe" susţine Eduard Grama, director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călăraşi.

O promisiune onorată, până la urmă, a actualului preşedinte al CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, care dădea ca termen de finalizare a obiectivului finalul lunii aprilie. Ba mai mult, Iliuţă vorbea la începutul anului şi de organizarea unui meci demonstrativ între fostele glorii ale Dunării şi o selecţionată a unor foşti internaţionali, în a doua decadă a lunii mai, ocazionat de inaugurarea nocturnei însă foarte probabil din cauza epidemiei de coronavirus evenimentul va fi reprogramat.

Concret, Conducerea CJ Călăraşi a decis încă din 2018, după promovarea Dunării, în premieră, în liga 1, să demareze investiţia privind montarea unei instalaţii de nocturnă iar prin Hotărârea nr. 268 / 2018 au fost aprobaţi indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Instalaţie iluminat nocturnă suprafaţă teren de joc stadion Ion Comşa al municipiului Călăraşi” Faza – Studiu de Fezabilitate în valoare de 3.358.884,36 lei la care se adaugă TVA. Un an mai târziu prin intermediul HCJ 101 au fost reactualizaţi indicatorii tehnico – economici prin implementarea soluţiei tehnice de montaj a instalaţiei de nocturnă primită cu titlu gratuit de la CS Rapid Bucureşti în valoare totală de 1.380.872,22 lei la care se adaugă TVA, realizându-se o reducere semnificativă a costurilor totale ale obiectivului de investiţii.

În decembrie 2019 a fost nevoie de o nouă HCJ, necesară pentru pentru modificarea indicatorilor tehnico – economici după ce s-a constatat că lămpile existente în proiectoarele instalaţiei primite, 240 la număr, erau uzate fizic fiind depăşită durata lor de viaţă. S-a făcut şi o economie de 50 de mii de lei (sumă fără TVA) privind costurile cu manopera întrucât înlocuirea ulterioară a lămpilor s-a făcut pe stâlpii aflaţi la orizontală şi nu pe verticală, la înăţimea de circa 45 de metri. Astfel, valoarea totală finală a obiectivului de investiţii a crescut la 1.590.317,35 lei l, sumă fără TVA.

Lucrările sunt efectuate de SC Electroconstruct Distribuţie EEG SRL Bucureşti.

stalpnocturna2

stalpnocturna3

ALDISArenasport2

stalpnocturna4