Arena Media: Bogdan Rusu este alesul nostru!

Arena Media: Bogdan Rusu este alesul nostru!

Nu e nicio noutate, de fiecare dată finalul de an aduce bilanţuri, analize, clasamente.

2019 a fost un an dificil pentru Dunărea Călăraşi. A avut nevoie de doar câteva secunde pentru a se salva de la retrogradare în acea partidă de pomină de la Sibiu cu Hermannstadt însă şansa a ocolit-o. În vară a luat-o de la capăt cu un tehnician nou, Cristian Pustai care s-a trezit la Călăraşi cu un lot format din...3-4 jucători. A început reconstrucţia „pe repede înainte” cu jucători aduşi de peste tot pentru că timpul devenise principalul inamic al profesorului venit de la Mediaş să repună Dunărea pe făgaşul performanţei.

În cele 20 de etape disputate în prima parte a sezonului 2019 – 2020, „galben – albaştrii” au avut o evoluţie bună reuşind să obţină nu mai puţin de 27 de puncte clasându-se la finele anului pe poziţia a 11-a. Se putea, desigur, şi mai bine dacă n-am fi pierdu, din cauza unei neglijenţe crase, cele 3 puncte obţinute pe teren în faţa Universităţii Cluj sau dacă am fi fost mai atenţi şi n-am fi dat posibilitatea timişorenilor de la Ripensia să egaleze în ultimele secvenţe ale partide din penalty sau dacă am fi concretizat măcar o ocazie din cele 6-7 cu Rapid sau dacă portarul nostru Calancea n-ar fi primit un gol de pomină în partida cu FC Argeş sau dacă...

Arena Media, platforma care cuprinde bilunarul Arena şi cotidianul online www.arenamedia.ro a alcătuit un clasament al celor mai buni 5 jucători ai Dunării care au evoluat în sezonul de toamnă. Ca orice top, doza de subiectivism este evidentă!

5. ALEXANDRU SÎRBU. În vârstă de 18 ani (născut la Tg. Jiu pe 20 martie 2001), Sîrbu a sosit la Călăraşi de la juniorii Universităţii Craiova, fiind unul dintre componenţii României U18. A evoluat în 11 jocuri, în 8 dintre acestea fiind integralist. Este couatorul autogolului semnat de arădeanul Cristian Melinte de la UTA în partida din prima etapă a returului câştigată de echipa noastră cu 1-0.

alexandrusirbu

4. GASTON MENDY. Fundaşul stânga senegalez, sosit la Călăraşi la începutul anului 2018 a fost unul dintre jucătorii de bază ai Dunării, cu evoluţii sigure în linia defensivă. În prima parte a sezonului, Mendy (34 de ani, pe care i-a împlinit pe 22 noiembrie) a fost prezent pe teren în 17 partide (15 integralist). A marcat un gol în partida cu U Cluj, însă rezultatul de pe teren, 3-2, a fost anulat de FRF.

gastonmendy

3. RADU CRIŞAN. A început timid însă spre finalul sezonului de toamnă „uriaşul” de la Turda a avut evoluţii realmente foarte bune. Cel puţin în partidele cu Metaloglobus, Rapid şi UTA a fost la înălţime. Venit la Călăraşi sub formă de împrumut de la Astra Giurgiu, „Crişu” (23 de ani pe care i-a împlinit pe 27 aprilie) a fost prezent în 17 paride, de la primul până la ultimul minut. Şi-a trecut în cont şi un gol, marcat în deplasare, în partida cu FK Csikszereda din runda a 4-a.

raducrisan

2. GEORGIAN HONCIU. Decarul Dunării (30 de ani împliniţi pe 20 aprilie) a fost în câteva rânduri „motorul” masinăriei create de profesorul Pustai. Are 5 goluri înscrise în 18 partide jucate (din care 3 integralist). Cu un potenţial uriaş, „Gică” poate face un mini – retur de neuitat.

georgianhonciu

1. BOGDAN RUSU. Atacantul pe care multe echipe din liga a 2-a şi l-ar dori a făcut în dese rânduri diferenţa. Cu 8 goluri înscrise, Bogdan (29 de ani împliniţi pe 9 aprilie) a fost prezent pe teren în toate cele 20 de partide, în 14 dintre ele fiind integralist. Foarte bun la jocul aerian, Bogdan Rusu a etalat şi o tehnică de invidiat reuşind în multe rânduri să-şi pună în încurcătură adversarii direcţi. Cu certitudine, „vârful” sosit în vară de la Sibiu va urca şi în topul golgeterilor campionatului.

ALDIS5