Depunctarea, cadoul surpriză primit de clujeni!

Depunctarea, cadoul surpriză primit de clujeni!

Sancţiunea dictată împotriva Dunării atât de repede de Comisia de Disciplină a FRF care a admis sesizarea Departamentului Competiţii, făcută pe repede – înainte, cu privire la jucătorul Robert Boboc care nu ar fi avut drept de joc în partida cu U Cluj, din runda a 7-a (scor în teren 3-2) din pricina celor 4 cartonaşe galbene primite până la acel joc, mă credeţi sau nu, dar nu e deloc întâmplătoare.

Dacă vă mai aduceţi aminte în vară, conducerea Dunării s-a adresat Federaţiei cu privire la încălcarea prevederilor regulamentare în vigoare de către FCSB şi Academica Clinceni. Comisia de specialitate urma să decidă dacă Academica avea sau nu dreptul de a evolua în liga 1 după ce culmea!, clujenii înaintaseră un memoriu în acest sens. Cazul a fost până la urmă „soluţionat” în favoarea celor două echipe care activează acum în L1 însă demersul iniţiat de stafful „galben – albaştrilor” dar mai ales declaraţiile făcute de acesta, ulterior, cum că se va adresa şi TAS-ului după emiterea motivării, n-au fost deloc digerate de o parte a conducerii Federaţiei care mai pe româneşte spus ne-a cam luat la ochi.

Cazul „Boboc” era exact ce le trebuia acestora.

Sesizarea a fost depusă, „dubios” de rapid , nu de clujeni care ar fi fost cei mai interesaţi dar cine să mai ţină şi evidenţa cartonaşelor galbene ale adversarilor, ci de Departamentul de competiţii care nici măcar n-a adresat, în prealabil, vreo invitaţie conducerii clubului Dunărea ca să ofere explicaţiile de rigoare, înainte de a o depune la Comisia de Disciplină.

Comisia de Disciplină s-a conformat şi cu o viteză şi mai mare, miercuri, 25 septembrie a stabilit şi verdictul, adică depunctarea, oferind un cadou neaşteptat clujenilor care doar declarativ ţintesc promovarea pentru că pe teren jocul lor lasă mult de dorit. Şi în seara asta, în prologul etapei a 9-a, U de-abia a scos un egal pe terenul nou - promovatei FK Csikszereda (1-1)!

Nu uitaţi că la Cluj se află Vasile Dîncu, amicul şi protectorul lui Răzvan Burleanu pe care l-a susţinut, pe faţă, în 2014, când a obţinut primul mandat de preşedinte al federaţiei. Şi acum e unul din invitaţii de marcă ai preşedintelui la meciurile naţionalei atât în ţară cât şi în străinătate. Şi dacă nu ştiaţi, antrenorul clujenilor, Adrian Falub, este nepotul lui Ioan Rus, fost vicepremier şi ministru de interne, foarte bun amic cu Dîncu. Observaţi cum s-au legat interesele care au stat în spatele acestei decizii, luate, repet, cu o rapiditate demnă de secolul 22?