Registrul de Ambalaje este acum deschis pentru producătorii de băuturi în scop SGR din România

Registrul de Ambalaje este acum deschis pentru producătorii de băuturi în scop SGR din România

RetuRO, administratorul Sistemului național de Garanție-Returnare (SGR), anunță deschiderea Registrului de Ambalaje pentru înregistrarea tuturor produselor ce vor fi parte din sistem. Așadar, toți producătorii din România de băuturi (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, își pot înregistra acum produsele lor SGR în platforma RetuRO.

Înregistrarea produselor în Registrul de Ambalaje SGR este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024; ulterior acestei date se va percepe taxa stabilită conform contractului de prestări servicii între RetuRO și producători.

Pentru a începe procesul de înregistrare, producătorii trebuie să acceseze site-ul RetuRO și să se logheze în contul lor personal; ulterior, în categoria Profilul Meu, va fi disponibil un ghid, care arată care sunt pașii de parcurs în platformă pentru înregistrarea cu succes a produselor SGR. Producătorii au două opțiuni de a înregistra produsele: individual sau multiplă. În cazul producătorilor cu mai multe produse de înregistrat, înregistrarea multiplă este de obicei opțiunea recomandată, pentru că se pot adăuga mai multe produse progresiv și să pot încărca toate produsele pentru o înregistrare simultană. Finalizarea cu succes a înregistrării produselor în platformă va fi semnalată prin primirea unui email de confirmare.

RetuRO încurajează toți producătorii să aleagă optiunea favorabilă nevoilor lor, în funcție de profilul afacerii și să finalizeze înregistrarea produselor cât mai curând posibil. De asemenea, este foarte important ca informațiile furnizate de producători în Registrului de Ambalaje SGR să fie corecte și exacte pentru că, ulterior, aceste date vor fi folosite pentru recunoașterea produselor SGR la toate punctele de colectare, inclusiv la automatele de preluare a ambalajelor de băuturi (RVM); așadar, implicarea producătorilor în acest proces este crucială pentru buna funcționare a Sistemului Garanție-Returnare în România.

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect de economie circulară al României - Sistemul de Garanție-Returnare. Cu ajutorul acestui proiect, România va beneficia de un mediu mai curat și mai verde și va atinge țintele de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. Sistemul de Garanție-Returnare va impulsiona piața de reciclare din România, oferind cantități semnificative și de calitate de materie primă.

SGR va fi implementat începând din 30 noiembrie 2023, iar din acel moment românii vor plăti o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Ulterior, după golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi, iar în schimb consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanţiei plătite iniţial, fără a fi condiţionat de prezentarea bonului fiscal.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.