Soluţii identificate pentru asigurarea transportului elevilor

Soluţii identificate pentru asigurarea transportului elevilor

În urma intrării în vigoare a HG 1337/2023 de modificare şi completare a HG 810/2023 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi, Ministerul Educaţiei a transmis astăzi, 31 ianuarie, inspectoratelor şcolare deschiderile de credite (în sumă de e 51.993.212 de lei de la Titlul 57 "Asistenţă socială") pentru:

* Plata sumelor către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii cursurilor anului şcolar curent până în prezent;

* Plata sumelor forfetare către elevi pentru aceeaşi perioadă, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene.

Cu alte cuvinte, suma cuprinde atât restanţele aferente anului 2023, cât şi solicitările primite până astăzi, 31 ianuarie, de la inspectoratele şcolare pentru luna ianuarie 2024.

Menţionăm că, începând cu data de 1 februarie 2024, se aplică soluţiile identificate pentru asigurarea transportului elevilor atât prin eliberarea abonamentelor gratuite, cât şi prin sume forfetare, iar Ministerul Educaţiei va asigura fluxurile financiare necesare pentru ca fiecărui elev să-i fie asigurat dreptul la educaţie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.