Crivăț | Noul cuantum al taxei speciale de salubrizare

Crivăț | Noul cuantum al taxei speciale de salubrizare

În ședința Consiliului Local din 17 ianuarie, a fost adoptată în unanimitate Hotărârea privind modificarea taxei speciale de salubrizare pentru U.A.T. comuna Crivăț, începând cu 01.01.2024.

Astfel, taxa specială de salubrizare pentru populație percepută pentru serviciile prestate de către operatorul de colectare a deșeurilor comunale a devenit acum de 11 lei / persoană / lună (inclusiv TVA) având în vedere conținutul Hotărârii 25 / 28.12.2023 a ADI Ecomanagement Salubris privind aprobarea creșterii contribuției pentru economia circulară, respectiv modificarea tarifelor de sortare și compostare din cadrul CMID Ciocănești ca urmare a solicitării S.C. Iridex Group SRL nr. 1272/29.11.2023.

Taxa speciala de salubrizare încasată reprezintă venit al bugetului local și folosește pentru finanțarea cheltuielilor de salubrizare a localității. Contravaloarea ei va fi achitată de către locuitori care au domiciliul/reședința pe raza comunei Crivăț, în functie de numărul de persoane din fiecare gospodărie, respectiv numărul locatarilor existenți la adresa respectivă.

Taxa specială se datorează lunar, cu termen de plată până la sfârșitul fiecărei luni. Neplata la termenele stabilite atrage după sine, calculul și plata majorărilor de întârziere precum și aplicarea măsurilor de urmărire și executare silită prevazute de legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Ce prevede Hotărârea ADI Ecomanagement Salubris nr. 25 / 28.12.2023

Această hotărâre prevede modificarea tarifelor de sortare și compostare din cadrul CMID Ciocănești, înaintată de SC Iridex Group prin adresa 1272 / 29.11.2023 ca urmare a majorării contribuției pentru economia circulară de la 80 lei / tonă la 160 lei / tonă fără TVA astfel:

Tarif sortare: de la 234,55 lei / tonă fără TVA la 247,89 lei / tonă fără TVA

Tarif compostare: de la 127,99 lei / tonă fără TVA la 166,45 lei / tonă fără TVA.

Tarif depozitare: 166,26 lei / tonă fără TVA.

Tarifele se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.