2024 aduce schimbări în calcularea pensiei

2024 aduce schimbări în calcularea pensiei

Potrivit Casei de Pensii, mai multe modificări vor afecta calculul pensiilor. Este vorba despre punctele de referință, salariul de referință, calculul impozitul datorat de pensionari și cine nu plătește acest impozit.

De la 1 ianuarie 2024, peste 5 milioane de pensionari au primit o creștere de 13,8% a pensiei. Dar aceasta nu este singura modificare care intră în vigoare și de care toți seniorii ar trebui să fie conștienți.

Casa de Pensii discută și despre modificările majore la calculul pensiilor din 2024. Foarte important de reținut este că aceste modificări nu au legătură cu recalcularea tuturor pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie.

Cele mai importante modificări legislative care au impact asupra pensionarilor

Venitul minim brut lunar pe economie este de 3.300 de lei. Acest venit generează o indemnizație de asigurări sociale de 825 de lei.

Valoarea punctului de pensie a crescut de la 1.760 de lei la 2.032 de lei. Practic, o creștere de 13,8%.

Indicele de corecție utilizat la calculul pensiei este 1,41.

Mai multe detalii aici https://tvrinfo.ro/ce-schimbari-in-calcularea-pensiei-vor-fi-in-2024-afectati-5-000-000-de-pensionari/

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.