S. Vrăjitoru, despre realizarea portului turistic: Iniţiativa mea, pentru care am luptat de când am ajuns în Parlament, nu mai este doar un proiect

S. Vrăjitoru, despre realizarea portului turistic: Iniţiativa mea, pentru care am luptat de când am ajuns în Parlament, nu mai este doar un proiect

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru a fost prezent marţi la vizita pe care ministrul Turismului, Bogdan Trif a a făcut-o la Călăraşi cu prilejul semnării contractului de finanţare pentru realizarea unui port de agrement pe braţul Borcea în cadrul proiectului „Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi", susţinând pe pagina personală de Facebook că iniţiativa sa a căpătat contur odată cu preluarea mandatului de parlamentar în toamna anului 2017. “Astăzi (13 august 2019), ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat documentele pentru realizarea Portului Turistic, cea mai mare investiţie guvernamentală direct, adusă în ultimii 28 de ani la Călăraşi de Executivul PSD!

Iniţiativa mea, pentru care am luptat de când am ajuns în Parlament, nu mai este doar un proiect. Cu o investiţie de 52 de milioane de lei, oraşul nostru devine reper important pentru turismul din România şi nu numai. Am trăit cu emoţie startul proiectului pentru care am muncit mult.” este mesajul postat de deputatul călărăşean.

În calitatea de fost consilier judeţean, Sorin Vrăjitoru a insistat pentru construirea unui port turistic la Călăraşi pe braţul Borcei, elaborând împreună cu Bogdan Georgescu, fost vicepreşedinte al CJ Călăraşi şi o Hotărâre de Consiliu în acest sens.

În mandatul său de parlamentar a reuşit să includă proiectul realizat de conducerea Consiliului Judeţean prin Direcţia de Dezvoltare pe lista de investiţii a Ministerului Turismului

Proiectul "Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi"- port turistic de agrement prevede şi construirea unei clădiri administrative şi a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spaţii comerciale de profil şi două săli de conferinţă. Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcaţiuni, rampă de lansare ambarcaţiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

Valoarea proiectului care se va realiza în 45 de luni este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.