S. Vrăjitoru: Am fost prezent în Parlament şi am votat astăzi creşterea pensiilor cu 40%

S. Vrăjitoru: Am fost prezent în Parlament şi am votat astăzi creşterea pensiilor cu 40%

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020 cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, prezent în plen a scris ulterior pe pagina pewrsonală de Facebook. “Am promis, ne-am ţinut de cuvânt. Am fost prezent în Parlament şi am votat astăzi creşterea pensiilor cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri.”

Plenul Parlamentului a adoptat, cu 246 de voturi "pentru", 142 "împotrivă" şi 16 abţineri, şi rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, cu amendamentul PSD care asigură aplicarea Legii 127/2019 privind sistemul de pensii de stat, de majorare cu 40% a punctului de pensie.

Liberalii au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională proiectele privind rectificările bugetare adoptate de Parlament.