R. Paţurcă, prezentă la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Membri ai Parlamentului European

R. Paţurcă, prezentă la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Foştilor Membri ai Parlamentului European

În perioada 3-4 iunie, Parlamentul României a organizat la Bucureşti vizita Asociaţiei Foştilor Membri ai Parlamentului European – FMA, în cadrul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

La acest eveniment a participat şi senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi, fostă candidată pentru Parlamentul European la alegerile din 26 mai care a avut şi un mesaj postat pe contul personal de Facebook: “În zilele de 3 și 4 iunie 2019 a avut loc la București, în incinta Palatului Parlamentului, reuniunea foștilor membri ai Parlamentului European, la care am participat, prin prisma tradiției asociației acestora de a vizita fiecare țară care deține președinția rotativă a Consiliului UE. Cei peste 600 de membri ai asociației sunt implicați în vizite de studiu sau seminarii universitare, organizate cu scopul popularizării activității PE și UE, în vederea consolidării democrației parlamentare și unității europene.”

Asociaţia Foştilor Membri ai Parlamentului European a fost creată în noiembrie 2001 cu sprijinul şi asistenţa Parlamentului European. Preşedintele asociaţiei este Hans – Gert Pottering, fost preşedinte al PE în perioada 2007-2009.

Reuniunea foştilor parlamentari europeni care a avut loc în perioada 24-25 noiembrie 2014 la Roma, a marcat începutul unei tradiţii a Asociaţiei de a vizita fiecare ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiului Uniunii Europene.

Principalele obiective ale Asociaţiei sunt: promovarea legalităţii dintre foştii membri ai Parlamentului European şi asigurarea unui cadru pentru reuniuni, schimburi de informaţii, evenimente culturale, ştiinţifice şi sociale, consolidarea relaţiilor dintre foştii şi actualii membri ai Parlamentului European prin crearea unei reţele de comunicare şi împărtăşirea experienţei foştilort membri în consolidarea democraţiei parlamentare şi asigurarea unităţii europene.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.