R. Paţurcă: În bugetul guvernării PNL, nu sunt bani pentru creșterile prevăzute de lege pentru educație

R. Paţurcă: În bugetul guvernării PNL, nu sunt bani pentru creșterile prevăzute de lege pentru educație

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi a declarat pentru www.arenamedia.ro că pentru acest an, PNL a tăiat pur şi simplu salariile din educaţie. „Este un fapt dovedit! În bugetul guvernării PNL nu sunt bani pentru creșterile prevăzute de lege pentru educație. Suma totală necesară în acest an pentru aplicarea creșterilor de salarii dascălilor ar fi trebui să fie 8,4 miliarde de lei. În buget nu sunt decât 1,3 miliarde de lei în plus față de anul trecut. Lipsesc 7,3 miliarde!” a spus parlamentariul social – democrat.

Astfel pentru anul 2018, cheltuielile de personal au fost în cuantum de 15,74 miliarde lei. În 2019, aceste cheltuieli s-au cifrat la 19,95 miliarde lei. Pentru creşterea cu 25% din diferenţa faţă de grila din 2022 a fost alocată suma de 4,2 miliarde lei.

În acest an, cheltielile de personal sunt estimate la 21,25 miliarde lei, fiind alocată suma de doar 1,3 miliarde lei pentru majorarea de la 1 ianuarie. Rezultă aşadar un minus de 7,1 miliarde lei care ar fi trebuit să acopere majoarea salarială de la 1 septembrie 2020. “Degeaba minte ministrul Educației că sunt bani! Degeaba dau asigurări Orban și ai săi că nu taie salariile. Vorbele nu pot masca realitatea. Cifrele sunt clare!” a conchis Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.