R. Paţurcă: Construcțiile se dezvoltă rapid și consistent după măsurile de stimulare promovate de Guvern

R. Paţurcă: Construcțiile se dezvoltă rapid și consistent după măsurile de stimulare promovate de Guvern

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 23,1% în primele cinci luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,5%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică remise luni AGERPRES. Conform INS, pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 39,9%, clădirile rezidenţiale cu 33,1% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6%.

“Construcțiile, domeniu important pentru dezvoltare și creștere economică, se dezvoltă rapid și consistent după măsurile de stimulare promovate de guvernul PSD.” a menţionat pentru www.arenamedia.ro senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv PSD Călăraşi care a mai adăugat “Sunt evoluții  care atestă clar că investițiile în domeniul construcțiilor au accelerat puternic. Acest salt major în dezvoltarea construcțiilor este rezultatul deciziei guvernului de majorare a salariului minim net în construcții la 500 de euro net (3.000 de lei brut), simultan cu acordarea de facilități – reduceri de taxe și contribuții – acordate companiilor.”

În opinia sa, “Guvernul PSD a reușit să repornească un motor vital al economiei, cu beneficii atât sociale – venit mai consistent pentru constructori, păstrarea tinerilor în țară -  cât și asupra mediului de afaceri în general, dat fiind că avansul industriei construcțiilor atrage inevitabil și dezvoltarea altor sectoare de activitate – mobilă, electrocasnice, decorațiuni, etc.”

Lidera PSD Călăraşi consideră că prevederile OUG 114 au condus la dezvoltarea acestui sector în ciuda faptului că Opoziţia a susţinut în repetate rânduri că una din priorităţile sale o reprezintă tocmai abrogarea acestui act normativ. “Se face încă o dată proba oportunității și eficienței OUG 114 – actul normativ care include măsura salariului minim diferențiat pentru sectorul construcțiilor, alături de alte măsuri foarte bune pentru populație – precum plafonarea prețurilor la energie electrică sau gaze. În schimb, Opoziția continuă să proclame vehement că una dintre prioritățile sale este abrogarea OUG 114, dacă vor ajunge la guvernare. Prin urmare se confirmă regula! Guvernarea PSD dezvoltă și construiește, Opoziția  taie și determină crize economice și sociale!” a conchis Roxana Paţurcă.

Potrivit INS, în luna mai 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 5,8%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură: lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+14,1%), lucrări de reparaţii capitale (+8,2%) şi construcţii noi (+3,3%).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.