R. Paţurcă: Asta este filosofia liberală: mai puțin pentru societate, mai mult pentru privilegiile celor din instituțiile de forță!

 R. Paţurcă: Asta este filosofia liberală: mai puțin pentru societate, mai mult pentru privilegiile celor din instituțiile de forță!

Guvernul Orban a aprobat în urmă cu o săptămână a doua rectificare bugetară din acest an, deficitul estimat pe anul 2019 reprezentând 4,3% din Produsul Intern Brut.

Senatoarea PSD, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi că “PNL a aprobat rectificarea bugetară: minus 4 miliarde la educație, autostrăzi și irigații, plus 25 de MILIOANE LA PENSIILE SPECIALE pentru lucrătorii din serviciile secrete. Asta este filosofia liberală: mai puțin pentru societate, mai mult pentru privilegiile celor din instituțiile de forță.”

În opinia sa, “La Agricultură și Transporturi nu au tăiat doar pentru acest an, ci și din ce era alocat pentru anii următori. Au redus semnificativ sumele pentru „creditele de angajament”, adică cele pe care guvernul se angaja să le plătească în anii următori pentru lucrările care nu se pot finaliza într-un singur an, cum sunt autostrăzile sau sistemul de irigații. “

aldis

Membră a Comisiei de buget – finanţe din Senat, Roxana Paţurcă a mai precizat că “Deși acuză că nu mai sunt bani și umflă deficitul, PNL a pus de-o parte pentru ultima lună 650 de milioane de lei în fondul de rezervă, la dispoziția premierului Orban. Adică o pușculiță politică pentru clienții PNL! Vorba englezului: Follow the money!”

Potrivit ordonanţei privind rectificarea bugetului pe anul 2019, veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu aproape 18,36 miliarde de lei, în urma celei de-a doua rectificări bugetare pentru 2019, în timp ce cheltuielile scad cu circa 2,09 miliarde de lei, deficitul estimat reprezentând 4,3% din Produsul Intern Brut.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.