Cr. Sefer: Pentru liberali, zicala românească „Ai carte, ai parte!” este discriminatorie!

Cr. Sefer: Pentru liberali, zicala românească „Ai carte, ai parte!” este discriminatorie!

PSD condamnă ferm intenţiile PNL de a desfiinţa salariul minim diferenţiat pentru angajaţi cu studii superioare. Efectul unei astfel de măsuri ar amplifica exodul din ţară al tinerilor absolvenţi de studii superioare.

Deputatul PSD Călăraşi, Cristian Sefer „a taxat” măsurile iniţiate de Guvernul Orban declarând Stimați români cu studii superioare, nu mai pretindeți salarii mai mari decât cei cu studii medii! PNL anunță desființarea salariului minim diferențiat pentru cei cu studii superioare. Deci în viziunea PNL intelectualii trebuie plătiți ca proletarii.  Pentru liberali, zicala românească „Ai carte, ai parte!” este discriminatorie! Așa spune ministrul Finanțelor liberal, Florin Cîțu, că salariul minim diferențiat pentru angajații cu studii superioare este discriminatoriu! Doar în epoca bolșevică s-a mai văzut o astfel de ură împotriva intelectualilor.”

Sefer îl contrazice şi pe ministrul Finanţelor care a declarat că nicăieri salariul nu e diferenţiat ca în România. “Poate se uită cum este în Franța, Belgia, Ungaria, Slovacia, Estonia sau Luxemburg, unde cei cu pregătire superioară se bucură de un salariu minim mai ridicat. Cum e și normal!” a conchis parlamentarul PSD de Călăraşi.

aldis