Noii parlamentari au primit, joi, mandatele

Noii parlamentari au primit, joi, mandatele

Noii parlamentari aleși în județul Călărași, în urma alegerilor din 6 decembrie au fost invitați joi la sediul Instituției Prefectului – Județul Călărași, pentru înmânarea certificatelor constatatoare ale alegerii în funcțiile de senatori și deputați.

Senatorii Nicușor Cionoiu (PSD) și Ciprian Pandea (PNL) și deputații, Dumitru Coarnă și Constantin Bîrcă (ambii PSD), Emil Dumitru (PNL) și Călin Constantin Balabașciuc (AUR) au primit certificatele doveditoare ale alegerii în Parlamentul României.

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a salutat victoria social-democraților în alegerile din 6 decembrie, subliniind că cei 3 parlamentari ai partidului vor milita în Senat, respectiv Camera Deputaților pentru respectarea angajamentelor asumate în fața cetățenilor acestui județ.Ca urmare a alegerilor din 6 decembrie, PSD a ridicat astăzi mandatele de parlamentari, 2 de deputați, domnii Dumitru Coarnă și Constantin Bîrcă și unul de senator, e vorba de dl Nicușor Cionoiu. Sunt sigur că activitatea lor în noul legislativ va fi în deplină concordanță cu obiectivele și angajamentele asumate în fața călărășenilor cu care am interacționat în timpul campaniei electoralea spus Iliuță în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Călărași și la care au participat și cei 3 parlamentari care vor depune jurământul luni, 21 decembrie, în cadrul ședinței solemne de constituire a Parlamentului. Iată ce au declarat aceștia:

NICUȘOR CIONOIU, SENATOR: “Mă bucur că fac parte dintr-o echipă care astăzi este câștigătoare. Vreau să vă spun că rolul câștigului nostru îl reprezintă faptul că această echipă și-a făcut pe deplin treaba. Dovadă că și colegii care au pierdut sunt lângă noi, dovadă că această echipă există, este viabilă. Plec în Parlament cu gândul dar și cu speranța că această echipă mă va ajuta să îndeplinesc foarte multe lucruri pe care mi le-am propus. Alături de administrația locală, de cea județeană, de colegii noștri care să nu uitați suntem la început de drum din punct de vedere politic, avem ambiția că vom reuși.Această solidaritate a noastră face mult mai multe lucruri decât s-au făcut până acum. Sunt pași premergători care au început să decurgă vizavi de realizările din oraș și din județ dar în primul rând să știți, așa cum a spus și dl Coarnă, calitatea de om ne va rămâne.

Am venit să facem treabă, am venit să ajutăm echipa PSD Călărași. Suntem o echipă care trebuie să fie luată în seamă, dovadă că în momentul acesta ne situăm pe locul 4 pe țară, dovadă că în acest moment saltul de la locale la parlamentare s-a văzut. Această echipă crește, se dezvoltă și asta datorită faptului că președintele Iliuță a știut să facă o analiză obiectivă, să selecteze oamenii și în momentul acesta să ne aducă lângă el. Vă doresc sărbători fericite, sărbători frumoase cât mai pot fi ele în astfel de vremuri dar trebuie să trăim cu speranța că în viitor lucrurile se vor aranja.

DUMITRU COARNĂ, DEPUTAT: Eu vreau să-i mulțumesc, în mod special, domnului președinte Vasile Iliuță. A fost primul și singurul om care a crezut în mine. Practic, mi-a oferit această șansă și iată că azi avem 3 parlamentari din 6, ceea ce înseamnă că ne-am atins obiectivul. Adrian Păunescu spunea că în viață e bine să ai o funcție. Dar să nu uiți de funcția de...om. Eu vă spun că n-o să-mi uit funcția de om, funcția de cetățean al municipiului Călărași, de om care a promis niște lucruri de deschidere totală față de alegători pentru că până la urmă problema de fond e relația directă cu cetățeanul simplu, cu oamenii care practic și-au pierdut încrederea în politicieni. Priveam deunăzi niște statistici: Parlamentul, știți ce încredere are? 9%!. E o problemă extrem de complicată. Noi trebuie să refacem încrederea. Cum? Prin muncă, prin contact direct cu cetățenii de diferite categorii socio-profesionale, indiferent de culoarea politică. Asta va fi abordarea noastră. Important e să depășim acele bariere personale, bariere politice, să mergem la principii. Dacă ne raportăm la principii, lucrurile vor decurge corect. Uitați-vă ce se întâmplă azi cu această coaliție care nu reușește să depășească acea barieră personală. Au nominalizat funcțiile...Dacă discutau de pe poziții de principiu, atunci lucrurile erau așezate. Noi funcționăm în această logică, PSD Călărași și clar că vom demonstra în practică faptul că oamenii au ales bine, au ales foarte bine în momentul în care au pus ștampila pe PSD. La Călărași avem prin redistribuire undeva la 50%.

Eu le mulțumesc tuturor călărășenilor pentru faptul că au avut încredere în noi și-i asigur că vom încerca și cu certitudine vom reuși să mergem direct către oameni în județul Călăreași și să identificăm acele probleme, să căutăm soluția împreună cu grupurile de dialog social iar dacă-i o problemă de instanță să mergem la organizațiile profesionale judecătorești, dacă-i vorba de agricultură să mergem la agricultori, etcf, pentru că nimeni nu le știe pe toate și atunci trebuie să mergi către oameni să identifici problema, împreună căutăm soluția, ne uităm în Constituție și vom corecta.

Să dea Dumnezeu un an mai bun, gânduri bune, vă transmit sănătate și mult noroc pentru că avem nevoie. 2021 va fi un an extrem de complicat. Vă mulțumesc încă o dată pentru încredere!

CONSTANTIN BÎRCĂ, DEPUTAT: “Astăzi am preluat mandatele de la Prefectură. Am avut câteva discuții acolo cu colegii de la PNL, au spus că trebuie să umblăm la legi astfel încât fermierii și nu numai, persoanele care doresc să implementeze proiecte în județul Călărași să poată s-o facă mai bine. Eu le pot transmite și vă spun și dvs. că acest lucru l-am tot spus în campania electorală și anume că legislația trebuie simplificată. După ’90 s-au perindat la guvernare, cred, că toate partidele politice, au guvernat țara dar nu au reușit să îndeplinească acest lucru și anume să simplifice legislația astfel încât accesul la fondurile europene și nu numai să fie cât mai facil.

Vreau să vă mulțumesc tuturor și să vă asigur că sunt onorat să fac parte din familia PSD Călărași. Voi face tot ce-mi stă în putință să reprezint cetățenii Călărașiului cu cinste și onoare.

În urma votului din 6 decembrie, candidații susținuți de PSD Călărași au obținut la Senat un procent de 44,09% (32.893 de voturi) iar la Camera Deputaților, 45,50% (34.126 de voturi). 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.