N. Cionoiu: PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori

N. Cionoiu: PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi "pentru", patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus. Proiectul a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu a reacționat astăzi pe o rețea de socializare susținând că “PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori . Rezolvăm o problemă gravă ce căpătase amploare în societatea românească și în special în rândul cetățenilor din localitățile rurale sau din urbanul mic, adică în peste 90% din localitățile din România. Păcănelele nu mai sunt permise în aceste zone, unde au avut loc cele mai multe și mai mari tragedii din cauza acestui viciu.

Guvernul deja a luat măsuri privind o reglementare mai strictă a domeniului jocurilor de noroc (toate firmele sunt obligate să aibă sediul fiscal în România), dar și de creștere a taxelor de până la zece ori pentru această industrie. Controlul dependenței de jocurile de noroc este unul dintre obiectivele esențiale ale acestei guvernări. Viața oamenilor este mai importantă decât banii în plus la buget obținuți de pe urma viciilor ce tind să distrugă familii întregi, dar și viața multor tineri.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.