Florin Minciună: Domnul ministru m-a asigurat de tot sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii în comuna noastră

Florin Minciună: Domnul ministru m-a asigurat de tot sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii în comuna noastră

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu s-a aflat astăzi pe teren, vizitând Amenajarea de Irigații Pietroiu -Ștefan cel Mare, aflată în reabilitare, care va asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare din județele Ialomița și Călărași!

Barbu s-a întreținut preț de minute bune și cu Florin Minciună, tânărul candidat propus de PSD Călărași pentru Primăria comunei Mitreni. “Am vizitat astăzi alături de domnul ministru al agriculturii, Florin Barbu, amenajarea de Irigații Pietroiu - Ștefan cel Mare aflată în reabilitare, care va asigura apă pentru aproximativ 40.000 de hectare din județele Ialomița și Călărași!

Un proiect necesar inclusiv zonei noastre având în vedere seceta din ultimii ani. Totodată am discutat și despre proiectul de înființare a unei piețe agroturistice în Mitreni, pentru a pune în valoare produsele locale și pentru a crea un spațiu în care oamenii comunei să se întâlnească mai des și să colaboreze între ei. Domnul ministru m-a asigurat de tot sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii în comuna noastră.”, a fost mesajul postat de Florin Minciună pe pagina personală de Facebook.

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigații din România, Pietroiu- Ștefan cel Mare este în plin proces de reabilitare.

Investiția are o valoare de 276.000.000 de lei și lucrările sunt executate în proporție de 60%, termenul de finalizare fiind în anul 2025. Se vor reabilita aproximativ 10 kilometri de canal care vor asigura apă pentru 38.000 de hectare din județele Călărași și Ialomița și se vor retehnologiza stații de pompare care au fost puse în funcțiune în anul 1971. Astfel două dintre județele agricole ale României vor beneficia de sisteme de irigații moderne și sustenabile pentru a sprijini fermierii!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.