Cr. Sefer: Guvernul a încălcat legea când a modificat OUG 114

Cr. Sefer: Guvernul a încălcat legea când a modificat OUG 114

Chiar la începutul anului, pe 6 ianuarie, în regim de viteză maximă Guvernul condus de Ludovic Orban a adoptat OUG 1 despre care deputatul PSD Călăraşi Cristian Sefer susţine că nu are avizul Consiliului Economic şi Social încăcându-se astfel prevederile legale în vigoare.

“Guvernul PNL nu încetează să încalce legea!  Pe 6 ianuarie, Guvernul a adoptat OUG 1 prin care se modifică, printre altele, unele prevederi din OUG 114, fără a avea însă avizul Consiliului Economic și Social.  În mod normal, Secretariatul General al Guvernului are obligația ca proiectele inițiale să fie trimise la CES cu cel puțin 5 zile înainte de adoptare. Guvernul Orban face însă taman invers: adoptă OUG și după cere avizul CES, încercând astfel să acopere retroactiv încălcarea legii.” a declarat pentru www.arenamedia.ro deputatul social – democrat care a continuat “PNL nu este însă la prima abatere! La fel s-a întâmplat și cu Legea bugetului pe care au promovat-o prin angajarea răspunderii.”

Sefer precizează că şi creşterea accizei la carburanţi s-a produs cu încălcarea legii. “Un alt exemplu este creșterea accizei la carburanți la 31 decembrie 2019. Guvernul Orban își arată astfel disprețul față de prevederile legale prin care nivelul accizelor se stabilește și se comunică la 31 octombrie. Pentru a acoperi acest derapaj legislativ, Guvernul Orban modifică ulterior legea și prelungește termenul pentru stabilirea accizelor până la 31 decembrie.” a conchis deputatul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.