C. Pandea: Moțiunea împotriva ministrului, Rovana Plumb, doar un exercițiu de imagine

cip 3 feb

Moţiunea simplă “Absorbţia banilor comunitari, o catastrofă marca PSD – ALDE împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb”, înaintată de grupurile parlamentare din ale PNL şi PMP şi respinsă marţi de Senat (40 de senatori au votat “pentru”, 72 s-au pronunţat “împotrivă” iar unul s-a abţinut), a fost doar un exerciţiu de imagine, susţine liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea care a mai adăugat că “În realitate, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ''a deblocat situaţia'' în domeniu, blocată de guvernul Cioloş prin neautorizarea autorităţilor de management. A adus absorbţia la un nivel rezonabil, mai mare decât al unor ţări importante din Uniunea Europeană şi a facilitat accesul românilor la banii europeni în special la nivelul agricultorilor şi al micilor întreprinzători. De la începutul anului au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 22 de miliarde de euro, din totalul de 28 de miliarde de euro, cât reprezintă politica de coeziune în această perioadă de programare financiară, şi au fost încheiate contracte în valoare de 11,2 miliarde de euro. Toate ghidurile Programul Operațional Capital Uman vor fi lansate până la data de 30 iunie. POCU 2014-2020 are o alocare totală de 4,3 miliarde euro.”

În opinia sa, iniţiatorii moţiunii sunt de fapt cei care au eşuat în atragerea fondurilor europene în fostul exerciţiu bugetar. “În 2012, la 5 ani de la începerea exerciţiului financiar, ,,pedeliştii”, transformaţi acum în liberali, reuşiseră o absorbţie de numai 7%, faţă de 12,5% cât este acum. Absorbţia de 12,5% ne situează înaintea unor ţări importante, pe care deontologii opoziţiei le iau, de obicei, ca etalon atunci când comparaţia le convine. În actualul exerciţiu financiar, Romania se situează, ca grad de absorbţie, înaintea Franţei, Germaniei, Austriei, Olandei sau Belgiei.” a continuat Ciprian Pandea.

În privinţa atragerii subvenţiilor pentru agricultură, România se află pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv. “Fermierii români au primit cea mai mare finanţare acordată fermierilor din ţările Uniunii Europene”, a conchis preşedintele PSD Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.