Prea multe „coincidenţe” pentru o „evidenţă” atât de mare!

Prea multe „coincidenţe” pentru o „evidenţă” atât de mare!

Dacă v-aţi propus cumva să ardeţi etapele ca să pătrundeţi în sferele înalte ale administraţiei publice locale pe „repede – înainte”, vă prezint în continuare o reţetă simplă de tot, dar de succes maxim, care i-a adus atâtea avantaje actualului administrator al municipiului Călăraşi, Valentin Deculescu, om cu greutate însemnată în PNL.

Dar despre ce e vorba?

În Declaraţia de avere depusă pe 7 iunie 2017 şi pe care o puteţi „consulta” pe site-ul Primăriei Călăraşi, primarul Dan Drăgulin susţine la Cap. VI că în 2016 a primit donaţii în valoare totală de 22.500 de lei. Evident pentru campania electorală în care a candidat cu succes pentru al doilea mandat de edil. Printre donatori s-a aflat şi Deculescu Valentin, cu suma de 7000 lei (adică 70 de milioane de lei vechi). Un gest deosebit. Cine mai are curaj în ziua de astăzi să investească într-un politician! Oricum nimic ilegal până aici. Respectând legea, oricine are bani poate să doneze o sumă de bani pentru un candidat angrenat într-o bătălie politică.

Riscând maxim, donaţia lui Deculescu Valentin s-a dovedit până la urmă extrem de „profitabilă”. Cei 7 mii de lei, smulţi de la gura familiei, s-au transformat într-o investiţie de mare succes. Imediat după depunerea jurământului, primarul Drăgulin a iniţiat în luna iulie, deci la o lună şi ceva de la obţinerea mandatului, Proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor procedurilor şi atribuţiilor specifice postului de administrator public din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului precum şi a contractului de management care a şi fost votat de noii consilieri locali. E adevărat că Drăgulin iniţiase şi mai devreme un astfel de proiect, spre finalul mandatului 2012 – 2016, însă picase la vot din cauza opoziţiei consilierilor PSD. De data asta, s-a făcut voia lui Drăgulin!

În foarte scurt timp, s-a declanşat şi procedura de organizare a concursului la care s-a înscris, coincidenţă, un singur doritor. O singură persoană! Unicul candidat a fost Deculescu Valentin, şomer de vreo 9 luni după ce încheiase în decembrie 2017 conturile cu ENEL Distribuţie Muntenia SA. Între noi fie vorba, nu e limpede dacă a plecat de bună voie sau a fost demis. Dar ce mai contează, calvarul său lua sfârşit!

Pe 29 septembrie 2016, a susţinut proba scrisă unde a obţinut 75 de puncte iar pe 4 octombrie, pe cea orală. Evident, Deculescu Valentin devenea cu acte în regulă administrator public al municipiului Călăraşi, un fel de al 3-lea viceprimar dar mult mai apropiat de sufletul primarului. Era de fapt a doua favoare dar atât de impozantă pe care i-o făcea Drăgulin după cea de consilier judeţean, funcţie pe care a obţinut-o în iunie 2016, fiind ales pe lista PNL, deşi provenea din UNPR, partid la care „semnase condica” mai bine de un an şi jumătate şi...Dan Drăgulin, aţi reţinut desigur!, donatarul lui Deculescu Valentin.

Beneficiile, privilegiile, avantajele, cum vreţi voi!, nu se opresc aici. În primăvara anului 2017, Deculescu Valentin era răsplătit şi cu prima funcţie politică, devenind membru al BPL PNL Călăraşi iar odată cu alegerea în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Călăraşi a lui Drăgulin, DV era şi el ales într-o funcţie de vicepreşedinte. Îşi găsise şi în partid un loc în dreapta Tatălui.

Cam tot în acea perioadă, dacă nu cumva chiar mai devreme, evident, datorită calităţilor sale deosebite, acelaşi Deculescu Valentin era numit / ales, whatever!, preşedinte al Asociaţiei de dezvoltare Intercomunitară ADI Ecoaqua. Şi asta, precum cele de administrator public şi consilier judeţean, o altă funcţie remunerată!

Altfel spus, iată câte parale a putut să genereze o donaţie corectă, corespunzătoare, bine făcută şi mai ales cui trebuie! Am bifat o grămadă de beneficii financiare şi nu numai generate în urma unor coincidenţe care ar putea să stârnească de ce nu?, şi interesul oamenilor sensibili când vine vorba de suspiciuni.

Trecând în revistă succint beneficiile financiare de care Deculescu Valentin a avut parte în 2017, observăm că suma încasărilor sale este estimată la puţin peste 100 de mii de lei. Nu avem încă datele şi pe 2018, oricum mai substanţiale că s-a mărit serios leafa la stat, întrucât nu am văzut încă postată Declaraţia de avere aferentă.

Dar fiţi pe pace. La nivelul Primăriei, salariul lui Deculescu Valentin este identic cu cel al viceprimarilor, deşi aceştia au fost aleşi de cetăţeni iar el a obţinut jobul în urma unui examen, pus la cale de primar, adică de donatar! Tare mi-e teamă pentru cei din partid care încă mai cred că ar putea să-i ia locul lui Drăgulin dacă acesta va face un pas în spate până la locale sau înainte de parlamentare. Donatarul nu-l va omite nici de data asta pe...donator!

Aşa funcţionează democraţia în PNL. De altfel un partid plin de oameni cinstiţi, de dreapta, foarte buni atunci când activează în mediul public. Faci o donaţie, fie ea cât de mică, dar face toţi...banii!

Acum ce să vă zic... A fost nevoie de multă aţă albă dar în esenţă, reţeta e fabuloasă. V-aş invita, cu dragă inimă, să procedaţi ca Deculescu Valentin dar mi-e teamă că nu veţi avea şansa lui. Până la urmă unu-i Drăgulin şi acela-i şi el pe cale de dispariţie!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.