PNL / "Creatorul” începe să dea şi el rateuri!

PNL / "Creatorul” începe să dea şi el rateuri!

Pe 22 noiembrie, adevăratul şef al PNL Călăraşi şi desigur şi al lui Drăgulin, Răducu Filipescu anunţa, într-o conferinţă de presă, că Marian Stoica şi Ion Stan sunt propunerile PNL pentru funcţiile de prefect, respectiv subprefect. SS-ul, pohta ce-a pohtit, urma aşadar să conducă Prefectura, în beneficiul partidului şi nu neapărat al cetăţeanului. Două săptămâni mai târziu, mai exact vineri, 6 decembrie, acelaşi domn senator apărea, iarăşi, în faţa mediei locale susţinând de data asta că propunerile partidului pentru conducerea Prefecturii sunt Marian Stoica şi...Nicolae Dumitru. Adică Ion Stan, favoritul de ieri, a trecut acum pe linie moartă. Fără să ofere şi o brumă de explicaţie!

Într-o astfel de logică filipesciană, n-ar fi exclus ca peste alte două săptămâni, în preajma Crăciunului adică, să ne spună că nici Marian Stoica nu e bun de...prefect.

E tot mai clar că nici domnul Filipescu nu mai e ce era odată. Precizia sa de ceas elveţian a început să cam dea rateuri. Adică „să propagheze” şi minciunele. Deşi se străduie să rămână acelaşi reper de încredere pentru mulţi colegi de-ai săi, pozând în lider puternic care face şi desface la Centru cu greii partidului, peste capul lui Drăgulin, totuşi lider al partidului la Călăraşi, domnu’ senator dă semne  de slăbiciune.

Vinerea trecută, însă, s-a comportat ca odinioară. Adică exact ca un preşedinte de filială judeţeană, funcţie pe care a deţinut-o dacă nu mă înşel vreo 17 ani, până în 2017 când a fost nevoit să facă un pas în spate. Deşi nu intra în „atribuţiile” sale, senatorul ieşit la redistribuire în 2016, a făcut publică şi lista cu potenţialii liberali călărăşeni, apţi să ocupe funcţii în administraţia centrală. O parte dintre ei se închină demult în faţa lui ca la o icoană. Pentru că le promite lor dar şi altor naivi din partid fel de fel de funcţii ori sinecuri. Inclusiv locuri eligibile pentru Parlamentul viitor, concurenţa fiind mai acerbă ca Medicină, pe vremuri!

Numai că s-ar putea să fi dat şi aici rateuri cum a procedat cu prefectul şi subprefectul.

Dar nu asta e important, ci faptul că îi place la nebunie ca partidul să se învârte în jurul său iar Drăgulin şi ceilalţi par doar nişte slujbaşi efemeri pe plantaţia PNL, construită de el dar tot pe spinarea acestora din 2004 încoace.

Domnul Filipescu nu se poate obişnui, nici în ruptu’ capului, cu un rol secundar în această „telenovelă” PNL. Refuză să creadă că de 2 ani încoace are totuşi un şef, bun, rău, deasupra sa. Nu concepe ca el să nu ştie tot, pentru că el negociază la Bucureşti, cu boşii de la Centrul, sinecuri pentru fel de fel de personaje discutabile din partid, el rămâne pe veci şeful lui Drăgulin, el a devenit şi purtător de cuvânt al partidului prezentând noutăţile în faţa opiniei publice, prin mâna lui trec listele cu viitorii şefi de deconcentrate pe care tot el i-a propus. Toate astea pentru că el este „creatorul”!

Într-o României normală pe care vor s-o construiască pentru că aşa au primit ordinul de la Cotroceni, astfel de derapaje nu-şi au locul. Democraţia e cea care face legea. Inclusiv în viaţa partidelor vechi, aşa cum eşi PNL-ul, nevoite permanent să se reformeze. Dar cu oameni care vor să construiască o României normală cu mintea şi sufletul curate. Şi nu declarativ, pe vorbe puţine şi ieftine!

aldis

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.