În ciuda greutăţilor inerente generate de insuficienţa resurselor bugetare, investiţiile continuă în comuna Grădiştea. Primarul Constantin Corbu a subliniat că proiectele care vizează modernizarea unităţilor de învăţământ, a infrastructurii stradale precum şi construirea unei reţele de apă şi canal vor contribui la creşterea gradului de dezvoltare al comunei. „Investiţii în curs vizează Şcoala de la Rasa care va avea o sală de sport modernă, dotată cu toalete, centrală termică şi Grădiniţa de la Cuneşti, ambele obiective urmând a fi finalizate în acest an” a declarat pentru www.arenamedia.ro Corbu care a continuat „În curând vom începe şi asfaltul. S-a stabilit firma câştigătoare. Vom avea alţi 7,2 km de drum asfaltat în toate satele. Va începe şi proiectul de potabilizare şi canalizare pe o suprafaţă de 50% din satul Grădiştea. Urmează dar nu primim încă avizul de la CRFIR pentru proiectul pistă de biciclişti. Concret, această investiţie înseamnă terminarea pistei de la Primărie până la ieşirea din localitate, spre Călăraşi. Proiectul mai prevede construirea unui teren multifuncţional de fotbal, cu dimensiunile 40mX20m, ce va fi dotat cu vestiare şi nocturnă. El va fi amplasat la Şcoala cu clasele I – IV pentru că pe terenul de sport din curtea şcolii vom construi o grădiniţă cu 4 săli de clasă. Sunt o serie de investiţii care vor schimba în bine faţa comunei Grădiştea până în 2020, 2021”
Liberalul aflat în fruntea Executivului din 2012 s-a referit şi la stadiul proiectului privind introducerea reţelei de gaz în Grădiştea şi în alte 9 comune. „Suntem la stadiul elaborării Studiului de Fezabilitate însă proiectul, din nefericire, se derulează anevoios din cauza faptului că participă 10 comune, fiecare cu timpul său de răspuns la solicitările noastre. Vom vedea de unde găsim resursele pentru realizarea SF-ului. Avem în vedere PNDL 3, despre care am primit asigurări la ultima adunare a AcoR că va merge înainte sau Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, însă în acest caz nu ştim mai nimic deocamdată” a continuat primarul Constantin Corbu.
„Anul acesta am avea nevoie de 3 milioane lei pentru dezvoltare”
Dacă până la finalul anului există fondurile necesare pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre capitolul privind cheltuielile de dezvoltare. „Datorită faptului că la 6 luni am încasat cu 197 de mii de lei mai mult decât a fost programat, ne-am asigurat funcţionarea până la sfârşitul anului” a precizat Corbu care a conchis „Problema cea mai gravă e că această mărire a salariilor coroborată cu repartiţia bugetară din acest an ne-au lăsat fără fond de dezvoltare. Avem acum 1,9 milioane lei însă noi am avea nevoie de 3 milioane. Nu ştiu ce rezervă vom mai avea în 2020”.