3 iunie, data propusă de AEP pentru organizarea alegerilor locale parţiale în 15 localităţi

3 iunie, data propusă de AEP pentru organizarea alegerilor locale parţiale în 15 localităţi

Conform unui proiect al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), data alegerilor locale parţiale din 2018 ar urma să fie 3 iunie, în prima duminică a lunii.

“Prin urmare, ţinând cont de faptul că, printr-un proiect separat de hotărâre a Guvernului, a fost propusă data de 3 iunie 2018 ca dată a alegerilor locale parțiale, termenele până la care pot/trebuie să fie exercitate drepturile electorale, respectiv să fie efectuate operațiunile electorale, prevăzute de Legea nr. 115/2015 şi Legea nr. 208/2015, au fost calculate având ca punct de plecare data de 30 aprilie 2018, care reprezintă a 35-a zi de dinaintea datei alegerilor locale”, se arată în cuprinsul unei Note de fundamentare a proiectului de hotărâre al Guvernului pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale din data de 3 iunie 2018.

Până în prezent, pe baza comunicărilor transmise de către instituțiile prefectului, centralizate la nivelul Ministerul Afacerilor Interne și al Autorității Electorale Permanente, în 15 unități administrativ-teritoriale sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar. Printre acestea se află şi Primăria oraşului Budeţti (judeţul Călăraşi). În acest moment, mandatul de primar este deţinut interimar de viceprimarul, Sinel Nae (ALDE).

Iată lista celor 15 unităţi administrativ - teritoriale:

Județul Arad: Comuna Archiș

Județul Argeș: Comuna Mălureni

Județul Brașov: Comuna Părău

Județul Cluj: Comuna Cornești; Comuna Băișoara; Comuna Râșca

Județul Călărași: Oraș Budești

Județul Covasna: Comuna Cernat

Județul Iași: Comuna Dumești; Comuna Lungani; Comuna Oțeleni

Județul Neamț: Comuna Agapia; Comuna Gîrcina

Județul Sălaj: Comuna Cizer

Județul Tulcea: Comuna Maliuc