Tăriceanu: O țară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare și stări excepționale!

Tăriceanu: O țară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare și stări excepționale!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu critică în termeni duri măsurile initiate de Orban&Co în contextul pandemiei de coronavirus susţinând prin intermediul unui mesaj postat luni pe pagina personală de Facebook că transformarea ROMEXPO în cel mai mare spital COVID din ţară ar fi fost o soluţie infinit mai bună decât supraaglomerarea spitalelor cu asimptomatici care riscă să devină focare de infecţie. Tăriceanu critică şi ideea „construirii” spitalului de corturi în curte la „Ana Aslan”, spital care a fost deja strâns după ce a fost afectat de ploile căzute în ultima perioadă.

“Încep să se prăbușească pe rând cârpelile guvernului Orban. Dacă este adevărat ceea ce ne spun și nu doar manipulare în stilul lor, și anume că spitalele COVID-19 din București sunt pline și că au început să transporte bolnavi cu elicopterele în alte orașe, atunci poate își amintesc ce le spuneam cu toții de cel puțin 2 luni: nu mai aglomerați spitalele cu asimptomatici, pentru că omorâți un sistem medical care și așa gâfâie din greu. Mai mult, prin aglomerarea spitalelor nu faceți decât să măriți probabilitatea ca aceste spitale să devină focare de infecție, ceea ce vedem că se întâmplă acum.

V-am spus acum mai bine de 2 luni să transformați ROMEXPO în cel mai mare spital COVID din țară pentru că nu este complicat de amenajat. Așa nu ar fi trebuit să goliți spitalele de bolnavi cronici, nu ar fi trebuit ca sute de mii de români suferinzi de alte afecțiuni să fie pur și simplu sacrificați. Nu știm de ce nu ați făcut-o! Probabil pentru că nu era ideea voastră și voi sunteți prea aroganți să acceptați idei și de la alții! În loc de asta, ați preferat să faceți un spital de corturi în curte la “Ana Aslan”, spital pe care acum îl strângeți în grabă pentru că l-au afectat ploile din ultima perioadă. Ați făcut un spital doar ca să se plimbe prin curte, țanțoș ca un curcan, șeful vostru din deal! Probabil că aceeași soartă o au și spitalele de corturi pe care le-ați anunțat în Constanța și Cluj. Totul pentru propagandă, nimic pentru oameni!

Dacă prostia voastră v-ar durea numai pe voi nu am avea o problemă să vă lăsăm în lumea voastră, dar prostia voastră produce pagube umane prea mari ca să o lăsăm să treacă neobservată!

Drumul vostru trebuie să se încheie cât mai repede, pentru că este clar pentru toți românii că nu aveți capacitatea de a gestiona această criză și că nu vă bucurați de încrederea oamenilor. O țară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare și stări excepționale! Vremea aceea s-a sfârșit acum 30 de ani!” a scris pe Facebook liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.