Tăriceanu: Ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!

Tăriceanu: Ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susţine prin intermediul unui mesaj postat azi pe pagina personală de Facebook că autorităţile de la Bucureşti au fost informate încă din 25 ianuarie, ZILNIC, de evoluţiile coronavirusului însă în ciuda acestor atenţionări erau preocupate de organizarea alegerilor anticipate. Tăriceanu subliniază că în acest sens a primit confirmarea acestei situaţii în urma răspunsului primit de la Ministerul de Externe.

“Ei știau! Mi s-a confirmat ceea ce spuneam încă din perioada stării de urgență, și anume că dl Iohannis și Guvernul Său au știut ce se întâmplă în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere până când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate! Iar atunci când planul anticipatelor le-a fost anulat, au schimbat macazul și au trecut în starea de urgență cu măsurile pe care le știm.

Am primit confirmarea acestor lucruri chiar zilele trecute în răspunsul primit de la Ministerul de Externe la întrebarea pe care le-am adresat-o și în care ceream detalii cu privire la informațiile pe care Ministerul le-a furnizat autorităților statului român cu privire la coronavirus.

Astfel, în răspunsul primit, ministerul spune că primul semnal către autorități a fost transmis chiar de către Ambasada României la Beijing încă de pe data de 6 ianuarie 2020! Exact, 6 ianuarie! După aceea, această informare a fost urmată de o notă de informare către autoritățile române la data de 23 ianuarie. Iar acum vine partea interesantă: din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizări zilnice privind evoluțiile de COVID-19. ZILNIC!

Așadar, ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!” se arată în mesajul postat pe Facebook de fostul şef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.